Osnovan Klub rukometa na pijesku BHC Čakovec

Osnovan Klub rukometa na pijesku BHC Čakovec

Na organizacijskoj skupštini 19. srpnja 2011.izglasano je osnivanje Kluba rukometa na pijesku BHC “Čakovec” (internacionalni naziv za Beach Handball Club – zbog sudjelovanja na inozemnim turnirima). Rješenjem Ureda državne uprave u međimurskoj županiji od 23. kolovoza 2011.donesena je i odluka kojom se odobrava osnivanje istog.

Uz prisutnost tridesetak stalnih članova, izabrano je predsjedništvo kluba s predsjednikom i osnivačem Danijelom Žoharom, dopredsjednikom i suosnivačem Markom Hranilovićem (ujedno i aktivni član BHC “Detono” Zagreb, Europski klupski prvaci za 2011. godinu, u rangu Lige prvaka u nogometu), te tajnikom kluba Markom Zekom.

Na osnivačkoj skupštini iznesena su izvješća o dosadašnjem radu i aktivnostima, nastupi na turnirima i rezultati koji su postignuti. Valja napomenuti da su u vrlo kratkom roku treniranja, nekih mjesec i pol dana ostvarili i prve dvije pobjede na jakom turniru u Zadru te zauzeli vrlo dobro peto mjesto. U vrlo kratkom roku uspjeli su okupiti zavidan broj mladih rukometašica i rukometaša, gdje su pristigle i igračice iz susjednog grada Varaždina i time pokazali da su s pravom odlučili kada su u mjesecu travnju iznijeli svoje mišljenje o izgradnji rukometnih terena na čakovečkim bazenima.

Sve to ne bi bilo moguće uz svestranu podršku Gradske vlasti na čelu sa Veselinom Biševcom i Ninom Šipušem, uz također veliku podršku i zalaganje Miodraga Novosela – Cice, upraviteljem Čakovečkih bazena, koji je posebnu podršku dao prilikom organizacije prvog EBT turnira organiziranog uopće u gradu Čakovcu, a koji je ujedno i poslužio i kao događaj otvorenja igrališta. Interesantno je da su na račun organizacije, iako je ukupna organizacija trajala desetak dana stigle samo riječi pohvale, a dobro je u svemu da su i sponzori uvidjeli dobru promidžbu kroz sport te su pomogli u  njegovoj organizaciji.

S idejom su prije svega krenuli iz razloga jer je u ljeto u Gradu Čakovcu što se tiče sporta zatišje pa su željeli igračima pružiti dodatnu aktivnost, a da ujedno i održavaju formu. Pokazalo se punim pogotkom, jer se svakodnevno na igralištu treniralo po dva sata. Valja naglasiti da nema nikakvih obaveza pojedinog igrača i da se funkcionira na principu neprofesionalizma (nema registracija, igrač može nastupiti nebrojeno puta za istu ili drugu ekipu na prvenstvima Hrvatske te turnirima u inozemstvu), a za navedene termine u ljetnim
mjesecima (lipanj, srpanj, kolovoz) plaćat će se članarina u iznosu od 50 kuna po mjesecu ili ako se plati za sva tri mjeseca odjednom, jedan mjesec je gratis, te je iznos članarine 100 kn (za sva tri mjeseca). Isto tako treninzima i igranju može se pridružiti svakodnevno na pješčanom igralištu gradskih bazena.

Ovim putem rukometaši zahvaljuju g. Branku Radikoviću na velikoj podršci u darivanju opreme (kompletni dresovi i tisak).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije