Nenad Šimunko istrčao dvostruki Ironman u Bakovcima

Nenad Šimunko istrčao dvostruki Ironman u Bakovcima

Bakovci, malo slovensko mjesto u blizini Murske Sobote ponovno je bilo poprište natjecanja za nadljude – dvostrukog Ironmana. Zadatak je prijeći udvostručenu stazu ironman distance – 7.6 km plivanja, 360 km biciklizma i 84.4 km trčanja, piše portal 3sporta.com.

Na startu na obližnjem jezeru u 16:00 sati prvog dana natjecanja, 26. kolovoza našlo se 23 natjecatelja od kojih četiri žene. Bila su ovdje već slavna imena ultra triatlona kao što su Guy Rossi, Francuz s najvećim brojem završenih ironman i dužih distanci (preko 350!!), zatim Kim GreisenEros Bravo, ali i dva natjecatelja iz Hrvatske – Dario Ivanagić i Nenad Šimunko.

Plivalo se u jezeru – 20 krugova od 380 m, biciklistička staza je zatvorena i ravna – vozi se 105 krugova od 3.4 km, a nakon toga je trebalo istrčati 55 krugova od 1.53 km. Nakon nešto manje od dva i pol sata iz vode su izlazili prvi plivači. Kasnije se pokazalo da je među najbržim plivačima i najviše kandidata za odustajanje. Vrijeme je bilo pakleno vruće, temperatura vode oko 25 st. C a zraka preko 30.

Ova je utrka bila posebna po dva čovjeka – jedan je Austrijanac Thomas Fruhwirth, paraplegičar (oduzet od pojasa nadolje) – prvi čovjek u svijetu s tim stupnjem tjelesnog oštećenja koji je završio dvostruki ironman i ostvario sveukupnu pobjedu na ovoj utrci, a drugi je naš Nenad Šimunko, dijabetičar (tip 1) od svoje šeste godine koji je također prvi ultratriatlonac među dijabetičarima.

Više pročitajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije