3. FLY FISHING KUP

SVETA MARIJA Pojedinačno natjecanje u lovu pastrva umjetnom muhom

Ulovilo se ukupno 297 pastrvi.

Prošle nedjelje održano je na Drenažnom jarku u Svetoj Mariji interesantno natjecanje u lovu pastrva umjetnom muhom (Fly fhishing). Organizator natjecanja Sportsko ribolovni klub Klen iz Svete Marije za tu je potrebu pripremio natjecateljsku stazu za 25 natjecatelja.

Natjecanja u ovoj disciplini u našoj okolici je jako malo pa su veliki interes za to natjecanje iskazali ribiči iz Mađarske. Prijavilo se ukupno 19 natjecatelja, 11 iz Mađarske i 8 iz Hrvatske. Vrijeme je poslužilo, naročito je bitno da za takvo natjecanje bude sunčano vrijeme. Lovilo se tri puta po jedan sat, natjecatelji su svakog sata lovili na drugom mjestu.
U Drenažnom jarku je puno sitne pastrve do 20 centimetara, onih srednjih oko 30 centimetara je malo manje. To su interesantne veličine za natjecanje. Ulovilo se ukupno 297 pastrvi, najveća je bila 40 centimetara. Natjecatelji iz Mađarske iskazali su dobro poznavanje ove discipline i tehniku ribolova što su ostvarili i plasmanima.
Prvo mjesto s najmanjim brojem plasmana 4 (1+2+1) i ulovljenih 30 pastrva osvojio je Kornel Kosek iz Mađarske, drugi je bio Zvijezdan Radočaj iz Ogulina s  5 plasmana (2+1+2) i najvećim brojem ulovljenih pastrva njih 69. Treće mjesto osvojio je Tamaš Bartucz iz Mađarske s 15 plasmana (6+6+3) i 20 ulovljenih pastrva.

Od članova Klena najbolje plasirani je bio Danijel Vrbanić na 6. mjestu i Danijel Golenja na 8. mjestu. Natjecatelji su primili prigodne medalje za svaki sat natjecanja te prigodne pehare i nagrade organizatora i donatora za ukupni pojedinačni plasman.  Svi natjecatelji iskazali su zadovoljstvo organizacijom ovog Kupa i brojem ulovljenih riba, iskazan je i interes da se takvo natjecanje organizira i slijedeće godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije