NOGOMET

NK MEĐIMURJE S potpuno novom momčadi prema sredini drugoligaške tablice

Ovog petka od 20 sati nogometaši Međimurja domaćom utakmicom protiv Orijenta 1919 iz Rijeke na stadionu Mladosti u Čakovcu otvaraju novu sezonu. Trener Matija Kristić najavljuje osvajanje tri boda.

S obzirom da je proteklih mjesec dana u svlačionici našeg drugoligaša bilo prometno kao na kolodvoru, željeli smo vidjeti s kojim snagama i kakvim očekivanjima ulaze u prvenstvo. Kad je započeo prijelazni rok činilo se da Međimurju prijeti egzodus. Otišlo je čak 13 igrača, a posebno upadaju u oči imena dvojice nositelja igre proteklih sezona Režića i Munivrane. Iako su obojica, nesumnjivo, puno toga dali Međimurju, činjenica je da protekle godine nisu bili na maksimumu.

Veliki dio razloga su ozljede koje su obojici odnijele dio sezone. Uz to, prekaljenom internacionalcu Režiću proljetos se vidjelo da godine čine svoje, dok je Munivrana mislima već bio u prvoj ligi. Kako god bilo, obojica za svoj doprinos zaslužuju naklon.

Slijedeću skupinu čine međimurski mladići koji su punu afirmaciju odlučili potražiti u drugim sredinama. Među njima standardan je bio Pajić koji će put prema prvoj ligi pokušati izboriti u Šibeniku, nešto manje je igrao Marcijuš kojem bi odskočna daska trebao biti slovenski drugoligaš Krško, dok je Malenović prilike dobivao na kapaljku pa je logično što je kontinuitet igranja potražio u trećeligašu Varteksu. Svi ostali s liste odlazaka: Nemec, Galoši, Ptiček, Trojak, Tkalčić, Jakšić, Fadić i Pušić u većoj su ili manjoj mjeri pridonijeli drugoligaškom ostanku, ali se nisu nametnuli kao igrači bez kojih se ne može.

Nakon tolikog broja odlazaka, lista se svela na ‘sedmoricu veličanstvenih’: Novoselca i Brckovića u obrani, Hranilovića, Marića i Zanjka u sredini te napadače Pataftu i Ikića. Iako se činilo da neće biti lako popuniti redove, uprava i sportski direktor Dovečer u kratkom su roku odradili dobar posao i doveli čak 15 igrača pa Međimurje u sezonu ulazi s još većom konkurencijom za prvih jedanaest nego što je bilo lani. Tijekom priprema, u kojima je upisano sedam pobjeda te po jedan remi i poraz, s gol razlikom 23:5, pokazalo se da bi većina pridošlica trebali biti pojačanja, a ne samo prinove, ali to se tek mora potvrditi u prvenstvu.

Prema viđenom u pripremnim utakmicama Međimurje je pogodilo s vratarom. Iskusni Koprić istakao se nizom odličnih obrana, a siguran golman temelj je stabilnog posljednjeg reda. Od ostalih, Ivančić i Hudećek dolaze s pedigreom igrača iza kojih je značajan broj nastupa u mladim hrvatskim reprezentacija, dok bi Čikvar i Vidović trebali opravdati posudbu iz prvoligaša Osijeka i Istre 1961.

Od Knezovića se očekuje značajan doprinos na stoperskoj poziciji, dok bi Ceraj trebao zaoštriti konkurenciju u sredini. Tu je i robusni Šimičić s kojim bi se trebalo dobiti na efikasnosti. Povratnik Dodlek zasigurno će pomoći svojom brzinom i iskustvom, a mladi Hajdinak i braća Hlišć nastojat će doma pokazati ono za što su se proteklih sezona školovali u nekim drugim sredinama. Minutažu na lijevom boku očekuje i Zeljko koji je stigao iz Nafte, a svoju priliku čekati će i mladi vratari Bulić i Jesenović.

U rosteru prvog sastava su i juniori Rališ, Cimerman i Meglić, a s prvom su momčadi trenirali i njihovi vršnjaci Bacinger, Dežđek, Lukovnjak, Lesar i Novak koji će biti okosnica juniorske momčadi čija je ambicija plasman u prvu ligu.

Na čelu stručnog stožera i dalje je Matija Kristić, kojem će u radu pomagati pomoćni trener Damir Lepen i trener vratara Darko Stamenković. Iza Kristića su dvije sezone u kojima je Međimurje ostvarilo zacrtane ciljeve, ali oba puta praktički u posljednji čas. S obzirom da u rukama sada ima momčadi gdje na svakoj poziciji postoji ozbiljna konkurencija, ovog puta se očekuje mirnija sezona.

‘Zadovoljan sam pripremama, kao i s novim igračima za koje se većinom pokazalo da će nam biti pojačanja’, rekao je Kristić. ‘Nakon par kola će se vidjeti u kakvom su stanju ostale ekipe i nadam se da ćemo uspjeti izbjeći turbulentnu sezonu kakvu smo imali prošle godine te se igrama i učinkom izboriti za poziciju oko sredine tablice.’

Budući da komponira potpuno novu momčad, pitali smo Kristića hoće li biti problema s uigranošću? ‘Nadam se da na tom planu neće biti problema. Sve su to dečki koji već imaju iskustva, pogotovo igrači koji su došli na pozicije gdje smo bili deficitarni. Dečki koji su ostali dobro su ih prihvatili, a novi su se igrači većinom pokazali kao pojačanja i mislim da se tu stvara jedna dobra kemija. Samo da nas malo pomazi rezultat na početku sezonu i mislim da će sve biti u redu’, optimističan je Kristić.

Za miran početak ključna su tri boda u prvom dvoboju protiv Orijenta 1919, a Kristić najavljuje upravo takav rasplet. ‘Koncentrirani smo isključivo na prvo kolo i dvoboj s Orijentom 1919, gdje su nam cilj, bez ikakvih kalkulacija, tri boda. Očekujem da ćemo se od početka tog susreta nametnuti na terenu i da suparniku nećemo dozvoliti da uopće pomisli kako bi ovdje mogli nešto osvojiti. Prema informacijama koje imamo o njima radi se o jednoj mladoj, potentnoj momčadi. Ipak, oni dolaze iz treće lige i tek trebaju iskusiti što nosi viši rang, a mi smo godinu dana iskusniji, igramo na domaćem terenu i vjerujem u svoje igrače i pobjedu’, zaključio je.

Iako Kristić ne otkriva karte i zasigurno razmišlja o najboljim varijantama za poziciju ili dvije, Međimurje bi u prvom kolu moglo istrčati u slijedećem sastavu: Koprić, Hudećek, Novoselec, Knezović, Vidović, Ceraj, Hranilović, Čikvar, Ivančić, Ikić i Šimičić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije