TRČANJEM DO ZDRAVLJA

VIDEO I FOTO Borna Vidović i Martina Bezek pobjednici Utrke prijateljstva u Štrigovi

Tradicionalna 17. međunarodna Utrka prijateljstva okupila velik broj nasmijanih trkača

U sklopu 32. Štrigovskih noći u subotu, 20. srpnja održana je tradicionalna 17. međunarodna Utrka prijateljstva, u organizaciji Općine Štrigova i Turističke zajednice, koja pripada ciklusu utrka za ‘Pomurski pokal v rekreativnih tekih’.

>> Utrka prijateljstva u Štrigovi

Prijave sudionika pristizale su do samog početka utrke, a ove se godine na istom mjestu okupilo 60-ak natjecatelja koji se profesionalno ili rekreativno bave trčanjem. Uz nešto manji broj Međimuraca i Međimurka, glavna utrka okupila je najviše natjecatelja iz raznih krajeva susjedne Slovenije.

– Ova tradicionalna sportsko-zabavna manifestacija događaj je namijenjen trkačima koje se profesionalno ili rekreativno bave trčanjem ili to tek namjeravaju. Najviše sudionika dolazi iz susjedne Slovenije, no iz godine u godinu priključuje se i sve više Međimuraca, što označava napredak. Želja nam je potaknuti sve dobne skupine na bavljenje sportom i njegovanje zdravih navika, a pogotovo potaknuti naše najmlađe natjecatelje da od malih nogu uče o prednostima zdravog života – istaknuo je voditelj ureda Turističke zajednice Općine Štrigova Josip Mikec.

Sa starom kod Vatrogasnog doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Štrigova, utrku su otvorili najmlađi natjecatelji u dobi od 2 godine do 11 godina u kategorijama po starosti na 300, 900 i 1.500 metara. 

Glavna utrka na 10 kilometara započela je u 19 sati, a za sigurnost natjecatelja tijekom svladavanja zahtjevne staze, koja prolazi usponima vinorodnog područja Općine Štrigova i seže do Mađerkinog brega, brinuli su djelatnici Gradskog društva Crvenog Križa Čakovec te policijski službenici PP Mursko Središće. Na sreću, neželjenih događaja i intervencija nije bilo pa su tako u cilj uspješno ušli svi sudionici utrke.   

Nakon 40 minuta zadanu stazu prvi je pretrčao Borna Vidović, za njim je slijedio Saša Horvat i Jože Čeh, dok su tri najbrže žene bile Martina Bezek, Bojana Radovan i Tjaša Žalik. Najbržim natjecateljima na stazi dužine 10.000 metara dodijeljeni su pehari, dok su prva tri mališana u svim dječjim kategorijama osvojila medalje. Priznanja je uručio načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije