IMA I ZVUČNIH IMENA

NK GRANIČAR KOTORIBA U ponedjeljak počele pripreme, u klub stigla šestorica igrača

Okosnicu momčadi čine redom kvalitetni domaći igrači, a njima se u ljetnoj pauzi priključilo šest igrača. Najpoznatiji od njih je Mario Gregurina, dugogodišnji igrač Slaven Belupa

NK Graničar Kotoriba prošlu je sezonu u 1. međimurskoj ligi završio na sedmom mjestu. To nije zadovoljilo klupska očekivanja pa su u klubu u ljetnom prijelaznom roku odlučili pojačati svoje redove. Okosnicu momčadi čine redom kvalitetni domaći igrači, a njima se u ljetnoj pauzi priključilo šest igrača.

U klub je tako stigao vratar Dominik Burek koji je u Graničar prešao iz Sloge Koprivnički Ivanec. Saša Vukonić, koji je u U-17 reprezentaciji Hrvatske svlačionicu dijelio s igračima poput Milana Badelja, Dejana Lovrena i Nikole Kalinića, došao je iz NK Tehničar Cvetkovec. Mladi Luka Harambaša u Graničar je stigao iz koprivničke Tehnike, a Mate Milas, izdanak škole nogometa Slaven Belupa, je u proljetnom dijelu sezone igrao za Dravu iz Novigrada Podravskog. Ranije je niz godina igrao u Austriji, a prije toga u lubreškoj Podravini.

Iz redova Koprivnice za Graničar su potpisali Ivan Vrkić i Mario Gregurina. Vrkić je u nogometnim krugovima poznat kao vrsni strijelac, a prošle sezone je bio na vrhu liste strijelaca u Koprivnici, dok je sezonu prije u dresu Borca iz Imbriovca zabio čak 42 pogotka.

Najpoznatije ime od Graničarovih pojačanja je Mario Gregurina. Deset je godina proveo u Slaven Belupu i u njihovom dresu upisao čak 169 prvoligaških nastupa, a kao i Vukonić, upisao je i nekoliko nastupa za mlade hrvatske reprezentacije.

Pred trenerom Goranom Palčićem su slatke brige uoči prvenstva, a prozivka i prvi trening održani su u ponedjeljak, 15. srpnja. Priključeni su i perspektivni juniori, a zna se i raspored prijateljskih utakmica pa će tako Kotoripčani već u nedjelju u goste kod Bednje iz Beletinca, iduću subotu gosti su Osvita iz Đelekovca, a početkom kolovoza organiziraju turnir povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja na kojem, uz njih, igraju još Mladost Sveta Marija, Vidovčan Donji Vidovec i Hodošan.

U petak, 9. kolovoza Graničar će, nastavno na sporazum koji Kotoripčani imaju sa zagrebačkom Lokomotivom, u Kotoribi ugostiti juniore ovog prvoligaša, a već su doznali i protivnika u Kupu Međimurskog nogometnog saveza. Prvo kolo su slobodni, a u drugom kolu čekaju boljeg iz dvoboja Drave Donji Mihaljevec i Malog Mihaljevca.

Osim oko seniorske momčadi, u klubu se naporno radi i s mlađim kategorijama. O gostovanju igrača 2011. godišta na jakom međunarodnom turniru u Ajdinovićima smo već pisali, a u klubu su odlučili da će se treninzi za najmlađe uzraste nastaviti kroz cijelo ljeto, bez prekida.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije