TALENT KOJI DOLAZI

MALI LUKA MODRIĆ Niko Nestić iz Kotoribe veliki je nogometni talent

Osmogodišnji Kotoripčan Niko Nestić je nogometaš Slaven Belupa iz Koprivnice u kategoriji U-8. Nogometni znalci kažu kako u Kotoribi živi mali Luka Modrić. Ovaj mališan je sjajan nogometaš s odličnim ocjenama u svjedodžbi OŠ Jože Horvata Kotoriba

Posredstvom Tihomira Nestića, tate malog Nike, došli smo u posjed nekoliko arhivskih fotografija njegova sina. Na svakoj od njih mali Niko s nekom medaljom, peharom, diplomom, loptom. Sve je je jasno o kakvom se sportašu radi.

Uz to, vrhunski fotografi ustupili su tati neke fotografije sinčića na kojima nas njegovi nogometni potezi i poze podsjećaju na velike nogometne zvijezde.

Povod za ovaj napis je netom okončana Mala liga prvaka u kojoj su sudjelovali međunarodni nogometni sastavi, Olipmija iz Ljubljane, Maribor, Bistrica, Lumen iz Varaždina i Slaven Belupo iz Koprivnice. Od četiri odigrana kola, potonji klub je postigao 41 pogodak, a od toga broja je samo Niko postigao fascinantnih 24.

Glasnogovornik mu je tata jer Niko nikako da uspostavi komunikaciju s medijima, a nerijetko je njihova meta upravo kao vodeći strijelac natjecanja na kamo je s momčadima različitih uzrasnih kategorija odlazio. U Koprivnici je počeo igrati s 4,5 godine i već su prvi nastupi pokazali da je u klub došao ‘dečec’ koji će po vokaciji biti golgeter.

Uza sve odlaske na treninge i utakmice u Koprivnicu, gdje su mu glavni prijevoznici tata i mama Suzana, Niko je ove godine s odličnim uspjehom završio 1.b razred OŠ Jože Horvata Kotoriba. Njegova učiteljica Draženka Golub, ističući ponos na svoj razredni odjel, ističe Niku kao predvodnika ‘dečki ludih za loptom’. Uz pohvalnicu, koja ide uz svjedodžbu, Niko je kući donio diplomu i medalju prvaka s netom okončane trkačke lige Tom i Jerry koja se u školi provodi u suradnji s TK Kotoripski begači.

Obično pitamo, čije gene imaju potomci. Kada je nogomet u pitanju, neosporno su oni tate Tihomira (39), poznatog međimurskog nogometaša i danas trenera NK Dubravčan Donja Dubrava, prvaka 2. ŽNL – Skupina A.

Za kraj ćemo dodati jednu opservaciju Marka Nađa, bivšeg poznatog kotoripskog nogometaša i ujaka malog Nike. Marko navodi kako u Kotoribi živi novi Modrić.

– Za njega nema predaje, izgubljene lopte, ne daj Bože izgubljene utakmice, takav se rijetko nađe… – reći će ujak. Vezanost za loptu? Prema jednoj arhivskoj fotografiji se vidi da se je već kao ‘bebač’ s njome sljubio.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije