BRAT I SESTRA SPORTAŠI

LIJEPA SPORTSKA PRIČA Sara i Karlo Senčar: Mladi i uspješni sportaši iz Strahoninca

Sara je ove sezone nastupila za Zrinski u najvišem rangu hrvatskog rukometa, a Karlo za kadete Osijeka i san mu je zaigrati za Chelsea

U današnjoj sportskoj priči upoznajte sestru i brata Senčar iz Strahoninca. 

Sara je rukometašica Zrinskog, a nedavno je završila 4. razred opće gimnazije u Srednjoj školi Čakovec. Karloje dvije godine mlađi Sare te trenutno pohađa 3. razred 1. Gimnazije u Osijeku. Oboje su uspješni mladi sportaši koji su tek na samom početku svojih sportskih karijera, piše Međimurska sportska mreža.

Sara je ove sezone nastupila za Zrinski u najvišem rangu hrvatskog rukometa, a u čakovečki klub stigla je sa sedam godina starosti. Prva rukometna trenerica bila joj je Ljubica Vrbančić, a uzori su joj je sestrična Nikolina Zadravec te Stela i Paula Posavec.

Karlo se nogometom počeo baviti u 9. godini života, a prvi trener bio mu je Marinko Horvat. Trenutno vrlo uspješno nastupa za NK Osijek. Živi u domu pa mu je dosta teško uskladiti sve obaveze, ali ipak uspijeva u tome.

“Ima trenutaka kada je teško uskladiti nogomet i školu, ali u takvim trenucima treba ostati jak jer kasnije budeš još jači i spremniji na ono što ti život može pružiti”, poručuje Karlo.

Sarini najveći rukometni uspjesi su osvajanje visokih mjesta u 1. HRL, a u sjećanju će joj ostati treće mjesto na vrlo jakom turniru u Italiji sa seniorkama Zrinskog.

Karlo je ove sezone nastupio za kadete Osijeka koji su se natjecali u 1. HNL. Neki od njegovih najvećih uspjeha su nedavno osvajanje Kupa Hrvatske s Osijekom te osvajanje trofeja za najboljeg igrača na turniru u Guntersdorfu (Austrija) s NŠ Međimurje – Čakovec.

Kao mladi sportaši imaju svoje snove i želje.

“Moje su želje da se i dalje nastavim baviti rukometom kada upišem fakultet, nadam se u Osijeku, da brat i ja zajedno nastavimo svoje karijere”, ističe Sara.

“Naravno da bih želio zaigrati za neki od velikih klubova, a oduvijek mi je san zaigrati za Chelsea. Jednako tako želio bih zaigrati za našu reprezentaciju jer ipak je nešto najljepše igrati za svoju domovinu”, kazao je Karlo, piše Međimurska sportska mreža.

Na kraju razgovora Sara i Karlo poslali su poruke mladim sportašima.

“Mladima sportašima poručila bi da nikada ne odustaju od onoga što žele i da će im se to jednoga dana isplatiti i da će postići svoj željeni cilj”.

“Nikad ne odustajte od svojih snova i želja jer to je nešto što vas gura prema naprijed i daje vam snagu. Ako se nađete u nekoj teškoj situaciji samo stisnite zube i iz nje ćete izaći još jači”.

Našim mladim Međimurcima, želimo puno sreće i uspjeha u sportskom kao i u životnom smislu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije