STRELJAŠTVO

PEDESET SUDIONIKA Streljački turnir Kup Grada Čakovca

U subotu na streljani GP EKOM-a u Čakovcu, Streljačko društvo Mihovil iz Čakovca organiziralo je sada već tradicionalni četvrti po redu streljački turnir pod nazivom Kup Grada Čakovca, koji se održava u partnerstvu i pod pokroviteljstvom Grada Čakovca u sklopu manifestacije Dani Grada Čakovca.

Turnir je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca, Mario Medved koji je istaknuo važnost obogaćenja programa povodom Dana Grada Čakovca te iskazao i najavio potporu sličnim projektima kojima se obogaćuje ponuda građanima Čakovca. Na turniru je nastupilo pet natjecateljica i 45 natjecatelja u pojedinačnoj konkurenciji u pucanju iz pištolja kalibra 9 mm na udaljenosti 25 metara, a bodovale su se tri serije po sedam minuta trajanja u pucanju 10 metaka u mete R50. Također je nastupilo 11 ekipa koje su sačinjavale po tri člana.

Najuspješnija natjecateljica je bila Marija Horvat iz ekipe IPA Međimurje s osvojena 239 krugova, na drugom mjestu slijedila ju je njezina ekipna kolegica Gordana Štefinec s osvojena 228 krugova, dok je treće mjesto zauzela Natalija Kikelj Vugrinec iz ekipe Alzas Čakovec 1 s osvojena 228 krugova isto kao drugoplasirana, ali sa slabijom zadnjom serijom.
U muškoj brojnijoj konkurenciji prvo mjesto zauzeo je Ilija Čančarević iz Streljačkog društva Sveučilište iz Zagreba s osvojena 274 kruga, dok ga je za samo par krugova slabiji slijedio na drugom mjestu Vjeran Horvat iz ekipe Mihovil 1 s osvojena 268 krugova, a treće mjesto zauzeo je Bruno Zrnetić prošlogodišnji pobjednik iz Streljačkog društva Las iz Zagreba s osvojena 264 kruga.
U ekipnom plasmanu ekipa Las 1 iz Zagreba u sastavu Kristijan Šimurina, Bruno Zrnetić i Zoran Štefinovec osvojila je prvo mjesto s ukupno ostvarenih 786 krugova, a na drugom mjestu ih je slijedila domaća ekipa Mihovil 1 u sastavu Vjeran Horvat, Antun Ladić i Zoran Horvat s osvojenih 777 krugova, dok je treće mjesto osvojila također domaća ekipa Mihovil 2 u sastavu Damir Novak, Mirko Košir i Antun Grošanić s ukupno ostvarena 769 krugova.   

Za napomenuti je da su na ovom streljačkom turniru nastupili strijelci iz cijele Republike Hrvatske te je konkurencija u ovoj disciplini bila vrlo jaka, no iz ostvarenih rezultata vidljivo je da domaći strijelci iz Streljačkog društva Mihovil prednjače i konkuriraju na nacionalnom nivou.

Nakon natjecanja slijedilo je proglašenje najuspješnijih uz nastavak zakuske. Ovo natjecanje u organizaciji Streljačkog društva Mihovil samo je jedan u nizu programa popularizacije streljačkog sporta u našoj županiji u kojoj djeluje nekoliko streljačkih društava i klubova koji se natječu u raznim disciplinama puške i pištolja.

Ovim turnirom privukli su streljačku populaciju iz raznih krajeva Lijepe naše te su na ovaj način upoznali naš lijepi Čakovec u kojem se održavaju razni programi povodom Dana Grada Čakovca. Ovim putem zahvaljuju Gradu Čakovcu i pomagačima u popularizaciji streljačkog sporta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije