GIMNASTIKA

SVJETSKI KUP Tijana Tkalčec nastupa u Osijeku, Filip Ude zbog ozljede otkazao nastup

Od 22. do 26. svibnja u dvorani Gradski vrt u Osijeku održati će se 11. po redu Svjetski gimnastički kup. Na DOBRO World Cupu Osijek 2019. nastupit će sedmero hrvatskih predstavnika četvero u ženskoj i trojica u muškoj konkurenciji.

U četvrtak (23. svibnja) prvoga dana kvalifikacija od 15 sati, od hrvatskih predstavnika nastupit će Tijana Tkalčec i Ema Kajić (preskok), Robert Seligman (konj s hvataljkama) i Aurel Benović (parter). U petak (24. svibnja) drugog dana kvalifikacija, također od 15 sati, u borbu za finale krenut će Ana Đerek i Christina Zwicker (parter i greda) te Tin Srbić na preči.

U subotu (25. svibnja) od 15,45 sati na rasporedu su finala na parteru, konju s hvataljkama i ručama za gimnastičare i preskoku i dvovisinskim ručama za žene. U nedjelju (26. svibnja) od 15 sati finala su na karikama, preči i preskoku za muškarce te parteru i gredi za žene.  

Tijana Tkalčec je uoči nastupa u Osijeku rekla: ‘Već dugi niz godina nastupam u Osijeku i uvijek mi je zadovoljstvo vratiti se i nastupati pred domaćom publikom. To je poseban i drukčiji osjećaj nastupati kod kuće nego li vani u svijetu pa je uvijek veća želja odraditi što bolje svoj nastup. Nadam se finalu kao što sam ga ostvarila i prošle godine.

Konkurencija je i ove godine jaka. Svi se vole vraćati u Osijek, zato je konkurencija velika. Ako uđem u finalu pripremam novi skok tako da se nadam da ću ga moći prikazati ga pred domaćom publikom.’

FILIP UDE ZBOG OZLJEDE PRSTA MORAO OTKAZATI NASTUP U OSIJEKU

Samo dan uoči početka natjecanja na DOBRO World Cupu 2019. iz tabora hrvatske gimnastičke reprezentacije stigla je loša vijest. Posljednjih godina ponajbolji hrvatski gimnastičar osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., Svjetskom prvenstvu u Nanningu 2014. i Europskom prvenstvu u Lausannei 2008. godine Filip Ude otkazao je nastup u Osijeku. Čakovčanin se ozlijedio na posljednjem treningu uoči dolaska u Osijek.

‘Na žalost Filip je morao otkazati nastup. Nakon treninga u srijedu navečer gdje smo simulirali nastup u Osijeku, ozlijedio je prst na ruci. Ozljeda nije strašna, ima longetu, ali mu slijedi desetak dana mirovanja zbog čega nije u mogućnosti, unatoč ogromnoj želji, nastupiti pred domaćom publikom. Tako mu umjesto dolaska u Osijek, gdje je bio plan odradili polovinu višeboj, na čak tri sprave, slijedi mu rehabilitacija i i nadamo se što bržem povratku treninzima’, rekao je Mario Vukoja, jedan od trenera hrvatskog gimnastičkog reprezentativca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije