NOGOMET

VIDEO Međimurje opet bez domaće pobjede

U 22. kolu 2. HNL Međimurje je u Čakovcu odigralo s Kustošijom 1:1.

Pred oko 300 gledatelja u noćnom susretu na stadionu Mladosti opet hladan tuš za poklonike nogometa u našem kraju. Međimurje je u vrlo bitnom susretu u borbi za ostanak kod kuće odigralo tek 1:1 i osvojilo jedan bod i do kraja prvenstva slijedi prava borba i drama oko ostanka jer slijede još četiri kola u kojima su protivnici Varaždin, druge ekipe Dinama i Osijeka te za kraj Zadar.

U susretu Međimurja i Kustošije vidjeli smo dva dijametralno suprotna poluvremena. Čakovčani su u prvom bili bolji i stekli gol prednosti, da bi u drugom poptpuno pali, a sigurno da je jedan od uzroka i susret koji je igran u utorak kod Hajduka II pa nije bilo dovoljno vremena za odmor i kvalitetnu pripremu za ovaj susret.

U 7. minuti prijeti Munivrana, ali nije precizan. U 8. minuti velika prigoda Brckovića koji je dobio idealnu loptu u prostor i sam je izašao ispred gostujućeg vratara Budimira koji se dobro postavio i uspio spriječiti siguran pogodak. U 17. minuti Čakovčani si kompliciraju život i griješe, napadač Kustošije hita prema vrataru Međimurja Galošiju koji srećom na vrijeme izlazi, dovoljno da smete gostujućeg napadača koji se nije najbolje snašao u toj akciji.

U 27. minuti odlična lopta na Ikića, no netko od gostujućih obrambenih igrača u posljednji tren izbacuje loptu ispred našeg napadača. U 28. minuti pokušaj je bio Hranilovića nakon kornera. U 31. minuti Čakovčani su imali kazneni udarac. S lijeve strane duel Brckovića i gostujućeg kapetana Cmrečnjaka koji pada. Brcković je s loptom u kaznenom prostoru, Cmrečnjak je bio na zemlji i povlači Brckovića koji pada i sudac pokazuje na najstrožu kaznu. Gostujući kapetan je tu kardinalno pogriješio jer se cijela situacija zbivala u lijevom kutu kaznenog prostora i nije bila preopasna po gol Kustošije. Domaći kapetan Režić šalje oštru prizemnu loptu na lijesvu stranu i Čakovčani vode 1:0.

U 41. minuti gosti su imali dobru prigodu iz slobodnog udarca na rubu kaznenog prostora, no lopta završava u živom zidu. U drugom dijelu potpuno drug priča, Kustošija preuzima igru i prijeti od samog početka.

U 51. minuti odlična obrana Galošija, a u 55. minuti već je i međimurski vratar bio savladan, a loptu koju je išla u prazan gol napucava Pušić i spašava domaću mrežu. U 59. minuti gosti u istoj akciji dva puta traže kazneni udarac – jednom zbog igranja rukom i drugi puta zbog starta u kaznenom prostoru.

Gosti dominiraju, a Čakovačn su propustili riješiti pitanje pobjednika u 76. minuti. Ikić je pucao, gostujući vratar odbio i na loptu natrčava Marciuš koji trese prečku. Kada ne zabiješ tada primiš i to se dogodilo u 80. minuti. Međimurje gubi loptu, gosti kreću od svog kaznenog prostora. Prva lopta bila je dodana igraču na centru i tu je upitno je li se taj igrač vraćao iz zaleđa. Gosti prodiru s desne strane, ubačena je lopta na lijevu stranu koju efektno u mrežu posprema Karlo Deak za konačnih 1:1.

Međimurje je u drugom dijelu bilo umorno, nedovoljno rastrčano i borbeno. Kustošija je to osjetila i krenula je svim snagama u napad i umjesto da Čakovčani pritišću u nastojanju da postignu drugi gol i riješe utakmicu Zagrepčani su zavladali terenom i nisu dali previše disati domaćin igračiuma. Na kraju realna podjela bodova 1:1.

IVAN REŽIĆ:  ‘Žao nam je, očekivali smo danas pobjedu i sva tri boda’

Nakon susreta kapetan Međimurja Ivan Režić je za eMedjimurje rekao: ‘Bila je napeta utakmica, Kustošija je jako dobra momčad. Poveli smo 1:0 i bili smo bolji. Drugo poluvrijeme se sve okrenulo na drugu stranu. Oni su počeli biti agresivniji i stisnuli su nas u našu polovicu. Mi nismo mogli uspostaviti protok lopte prema napadu. Na kraju smo se i dobro džali, nisu imali neke šanse. Tu jednu šansu koju su imali realizirali su za 1:1. Žao nam je, očekivali smo danas pobjedu i sva tri boda i neku sigurnost da se maknemo od predzadnjeg mjesta na tablici.’

O dogovoru pod poluvremenom Režić je dodao: ‘Dogovor je bio nastaviti igrati istim ritmom i tempom kao što smo igrali prvo poluvrijeme. Došlo je do umora i zamora igrača jer smo u utorak igrali u Splitu. Danas je petak, nismo se uspjeli dovoljno dobro rekuperirati. Došlo je do umora, imali smo par dana manje odmora od njih. To je bilo vidljivo u drugom poluvremenu kada smo pali što se tiče fizičke snage.’

Čekaju vas još četiri teške utakmice u borbi za ostanak u ligi: ‘Svjesni smo da nas čekaju teške utakmice. Idemo u Varaždin koji se bori za prvo mjesto. Bili smo svjesni i kada smo išli u Split da su oni jako dobri, ali tamo smo izgubili isto 2:1, nakon što smo vodili 1:0. Dugopolje smo isto izgubili 2:1 gdje smo iz jednog udarca dobili dva gola. Bolje ekipe meni osobno ništa ne predstavljaju neki preveliki teret.’

Režić ima dvostruko više godina od  nekih mlađih nogometaša na terenu, no i dalje je ključan čakovečki igrač koji podnosi najveći teret u obrani gdje je jednostavno neprelazan: ‘Hvala na komentaru. Trudim se, živim, treniram, ginem za ovaj klub.’

O susjedskom derbiju s Varaždinom u idućem kolu Režić je na kraju još rekao: ‘Jednima ili drugima taj je susret biti ili ne biti. Pogotovo nama biti jer nama svaki bod znači opstanak u drugoj ligi, a njima pobjeda znači prvu ligu. Neće biti lako ni njima ni nama.’

2. HNL, 22. kolo: Sesvete – Lučko 3:1, Hrvatski Dragovoljac – Hajduk II 0:1, Međimurje – Kustošija 1:1, subota Solin – BSK, Šibenik – Dugopolje, Zadar – varaždin, nedjelja Osijek II – Dinamo II

Nepotpuna tablica: Šibenik 42, Varaždin 41, Hajduk 36, Sesvete 35, Dugopolje 35, Osijek II 34, Dinamo II 31, Kustošija 25, Zadar 25, Lučko 24, Hrvatski Dragovoljac 23, Međimurje 21, Solin 20, BSK 19.

23. kolo u subotu 4. svibnja u 19:00 sati Varaždin – Međimurje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije