RIBOLOV I UTRKA

FOTO Međimurske pastrve – manifestacija ribolova, sporta i eno-gastronomije

Tradicionalna manifestacija koja se održala već 14. godinu, okupila je do sada najveći broj ribolovnih ekipa u lovu pastrva umjetnim mamcima.

Novo uvedena disciplina u ovu manifestaciju, trkački kros na kraće staze, također je pokazala veliki interes trkača. U gastromomskoj ponudi pripremale su se pečene pastrve i miješane slatkovodne ribe. Lijepo i ugodno vrijeme omogućilo je da manifestaciju posjeti veliki broj posjetitelja.

>> Manifestacija Međimurske pastrve u organizaciji Klena Sveta Marija

Rezultati natjecanja 14. KUP MEĐIMURSKE PASTRVE

U natjecanju je sudjelovalo 13 ekipa, dvije iz Republike Češke jedna iz Mađarske i 10 iz Hrvatske. Naše su ekipe ipak pokazale bolje znanje i zauzele vodeće pozicije, mada je i ekipa iz Češke vrlo dobro lovila. U ekipnom plasmanu prvo mjesto osvojila je ekipa SPIN-SEKTA 3 iz Varaždina, druga je bila ekipa DRAVSKI KLEN iz Malog Bukovca, dok je malo iznaneđenje napravila ekipa domaćina koja je osvojila 3.mjesto. Ekipa CZECH 1 zauzela je 4. mjesto.

U pojedinačnom plasmanu prvo mjesto zauzeo je Mihael Pongrac, natjecatelj Klena, poznati natjecatelj u diciplini lovak, drugo mjesto zauzeo je Banjamin Heđa iz ekipe SPIN-SECTA iz Varaždina, dok je 3. mjesto zauzeo Tomislav Lončarić iz ekipe TRUT TEAM iz Kotoribe.

Rezultati natjecanja 3. SVETA MARIJA TRKAČKI KROS

Trke su održane u tri kategorije, juniorskoj, seniorskoj i veteranskoj. Duljine staza su bile 5 kilometara i 12 kilometara uz rijeku Dravu i uz odvodni kanal HE Dubrava. Uvjeti za trke bili su vrlodobri, prijavilo se više od 40 trkača. U trci je sudjelovao i međimurski župan Matija Posavec.

Manifestaciju je organizirao i proveo Sportsko ribolovni klub KLEN Sveta Marija. U organizaciji Kros trke sudjelovao je trkački klub Kotoripski begači iz Kotoribe. Pokrovitelj natjecanja 14. Kup Alpe-Adria bila je Zajednica za sportski ribolov Alpe Adria Hrvatska, dok je ukupni pokrovitelj bila Općina Sveta Marija i Turistička zajednica Međimurske županije. Brojne nagrade natjecateljima i trkačima omoogućili su donatori kojima organizatori zahvaljuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije