BADMINTON

LENDAVA Borna Vadlja i Luka Črep brončani na Srebrnoj žogici

Ovog vikenda od petka do nedjelje u dvorani Srednje dvojezične škole u Lendavi u odličnoj organizaciji BK Mladost Lendava održan je 14. Međunarodni badmintonski turnir Srebrna žogica 2019. za limače u-11, mlađe kadete u-13, kadete u-15 i mlađe juniore u-17.

Na turniru je  sudjelovalo 194  mladih  igrača  i igračica u svim konkurencijama iz šest zemalja  (SLO, CRO, HUN, ROM, CZE i SVK), a među njima ekipa  mlađih kadeta, kadeta  i mlađih juniora Badmintonskog kluba Međimurje pod vodstvom trenera Tomislava Grubića i Filipa Vadlje.

U konkurenciji mlađih kadeta u13 Josip Đeri i Matija Đeri osvojili su 2. mjesta u skupni s pobjedom i porazom te su prošli dalje i u 1. kolu razigravanja poraženi. Vito Blažić osvojio je 3. mjesto u skupini.

U konkurenciji parova mlađih kadeta u13  Matej Martinjak  / Josip Đeri poraženi su u 2. kolu od slovenskog para, a Matija Đeri / Vito Blažić su poraženi u 1. kolu.

U konkurenciji kadeta u15 naš Ivan Grubić nakon osvajanja 1. mjesta u skupini poražen je u 2. kolu razigravanja od Slovaka Pavlika 2:0, dok je Dino Blažić osvojio 3. mjesto u skupini. U konkurenciji parova kadeta  u15 naš par Dino Blažić / Ivan Grubić poražen je u četvrtfinalu.

U konkurenciji mlađih juniora u-17 naš Borna Vadlja nakon osvajanja 1. mjesta u skupni te pobjeda u osmini i četvrtfinalu predao je meč polufinala koji se igrao u nedjelju radi nastupa na 2. Saveznom turniru juniora HK-a 2019 u Zagrebu i osvojio brončanu medalju.

Luka Črep nakon osvajanja 1. mjesta u skupini te pobjeda u osmini poražen  u četvrtfinalu od Slovenca Pungartnika 2:1. Filip Knežević osvojio je 2. mjesto u skupini i u 1. kolu razigravanja poražen je od klupskog igrača Črepa.

U konkurenciji parova mlađih juniora u17 Luka Črep i Borna Vadlja osvojili su brončanu medalju predavši meč polufinala radi nastupa u nedjelju na 2. Saveznom turniru juniora HK-a 2019. u Zagrebu.

U NEDJELJU NASTUP U ZAGREBU

U  nedjelju u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu u organizaciji BK Medvedgrad 1998 Zagreb održan je 2. Savezni turnir za poletarce u-11 i  juniore u19 Hrvatskog kupa 2019. Na turniru je nastupilo 22 poletaraca i poletarki  te 32 juniora i juniorki  iz 12 klubova Hrvatske, a među njima  ekipa poletaraca u11 i juniora u19 pod vodstvom trenera Tomislava Grubića i glavne trenerice Emilije Talan. Voditelji natjecanja bio je Filip Mikolaj iz Čakovca.

U konkurenciji poletaraca u11 naš Edo Đurkas osvojio je srebrnu medalju izgubivši u finalu od Lovre Matovine (KC) 2:0. Juraj Majnarić osvojio je brončanu medalju,  dok je Sebastian Sedlar osvojio 9. mjesto. U konkurenciji poletarki u11 naša Lara Bel osvojila 11. mjesto, a Anabela Bel 12. mjesto.

U konkurenciji parova poletaraca pobjedu je ostvario naš Edo Đurkas s Lovrom Matovinom iz Koprivnice pobijedivši u finalu naš par Sebastian Sedlar / Juraj Majnarić 2:0 U konkurenciji parova poletarki u11 naše Lara i Anabela Bel osvojile su brončanu medalju.

U konkurenciji  juniora u19  naš  Borna Vadlja osvojo je srebrnu medalju izgubivši u finalu od Josipa Meglića (MZ ) 2:0. Poredak  ostalih naših igrača: 7. Ivan Grubić, 11. Filip Knežević i 20. Dino Blažić. U konkurenciji juniorki u19 naša Laura Horvat osvoila je 7. mjesto.

U konkurenciji mješovitih parova juniora naš par Borna Vadlja / Laura Horvat osvojio je srebrnu medalju izgubivši u napetom finalu od para Borna Car / Luna Šaban (MZ) 2:0 (22:20, 21:19). Poredak ostalih naših: 6. Filip Knežević / Anja Matovina (KC) i 7. Ivan Grubić / Nika Matovina (KC).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije