INTERVJU

ATLETIČAR IZ NEDELIŠĆA Gabrijel Stojanović: ‘Jako sam zadovoljan rekordom’

U sastavu reprezentacije 4 x 400 m je naš trkač iz Nedelišća Gabrijel Stojanović, a s njim su trčali Mateo Parlov, David Šalamon i Mateo Ružić.

U Istanbulu je sredinom veljače održano Dvoransko prvenstvo Balkana za seniore i seniorke na kojem su naši predstavnici osvojili ukupno šest medalja i to jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri brončane. Naslov prvaka Balkana osvojila je muška štafeta 4×400 m s novim dvoranskim rekordom Hrvatske 2:13,99. U sastavu reprezentacije je naš trkač iz Nedelišća Gabrijel Stojanović, a s njim su trčali Mateo Parlov, David Šalamon i Mateo Ružić.

eMedjimurje: Čestitke na izvrsnom rezultatu u Istanbulu, kakav je pogled na taj rezultat s vremenskim odmakom?
Gabrijel:
Hvala vam na čestitkama, također i na ovom intervjuu. Jako sam zadovoljan mjestom i rekordom, no smatram da dvojica trkača nisu imala prije nastup na solo 400 m i da smo imali par dana zajedničkog treninga da bi taj rezultat bio i bolji jer bi bili odmorniji i uigraniji, no nešto treba ostaviti i za sljedeću dvoransku sezonu.

eMedjimurje: Kakve su bile pripreme uoči ovog natjecanja?
Gabrijel:
Na samom početku godine odradili smo tjedan dana priprema u zagrebačkoj dvorani na velesajmu, zbog manjeg kruga u dvorani u odnosu na vani zavoj se trči potpuno drugačije pa se s tim ciljem odlazi na pripreme da se uvježbava tehnika trčanja. No svaka dvorana je drugačija pa nam je jako puno pomoglo što smo mogli dan prije natjecanja u Istanbulu otići do dvorane isprobati stazu i zavoje te se pokušamo priviknut na tvrđu podlogu nego u Zagrebu

eMedjimurje: Jesi li nastupao na još nekim natjecanjima ove zimske sezone?
Gabrijel:
Ove zimske sezone sam još nastupao na Mlađe seniorskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu gdje sam osvojio srebro na 400m i zlato na 4x400m, seniorskom prvenstvu Hrvatske također u Zagrebu gdje mi je pripala bronca na 400m i zlato na 4x400m te još mitinzi u Beču.

eMedjimurje: Gdje treniraš, kako izgleda tvoj atletski tjedan?
Gabrijel:
Od prošle godine sam na dvije strane, zbog studija Kineziologije preselio sam u Osijek i sad uz dogovor mog trenera iz AK Slobode Damira Pascuttinija u suradnji s osječkim klubom AK Slavonija Osijek i trenera Saše Šešuma odrađujem tri puta tjedno trening snage u teretani ujutro prije predavanja te četiri puta tjedno navečer s grupom na stadionu i vikendom se vraćam doma i treniram u Varaždinu. Moram se zahvalit AK Slavoniji Osijek i treneru Šešumu koji su mi uvelike olakšali moje atletske obaveze prihvativši me u grupu kao njihovog člana i osigurali mi sve potrebne uvjete za trening.

eMedjimurje: Kako usklađuješ sve obaveze koje imaš i atletiku?
Gabrijel:
Moram priznati da nije lako, pogotovo kad su ispitni rokovi, no uz puno truda i volje sve se da isplanirati i izvršiti, najveći problem je kada je sezona natjecanja onda moram prvo putovati iz Osijeka doma pa sljedeći dan odma na natjecanje ovisno gdje se održava pa zbog toga sam znao i učiti u vlaku ili u autu nakon utrke.

eMedjimurje: Kakvi su planovi i želje za ovu godinu? Što te čeka od natjecanja?
Gabrijel:
Ove godine mi je najveća želja ponovo istrčati normu za Europsko prvenstvo do 23 godine, gdje sam nastupao prije dvije godine i zauzeo 25. mjesto te se nadam nešto boljem rezultatu i plasmanu ove godine. Isto tako pošto sam sad student planiramo nastup na Univerzijadi u Napolju i pred domaćom publikom u Varaždinu se održava ekipno Europsko prvenstvo i tu se nadam nastupu na 4x400m. Ovim putem pozivam sve čitatelje da 10. i 11. kolovoza dođu u Varaždin i podrže reprezentaciju Hrvatske da ostvare što bolji rezultat i plasman u prvu ligu.

eMedjimurje: Gdje se vidiš u nekoj bližoj ili dalekoj budućnosti u svijetu atletike?
Gabrijel:
Pa moram vam priznati da se više vidim kao trener, nego kao atletičar, zato sam i iz tog razloga ipak odlučio krenuti na studij, iako sam se dvije godine prije toga posvetio samo treniranju i atletici. Moram priznati da ne žalim za donesenom odlukom jer za sad izgleda da mogu obavljati i jedno i drugo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije