STRELIČARSTVO

Tri zlata Katarine Zrinski na Prvenstvu Hrvatske

Iz Streličarskog kluba Katarina Zrinski Čakovec na ovom prvenstvu nastupilo je dvanaestero natjecatelja, a osvojili su šest medalja, od toga tri zlata.

Proteklog vikenda Streličarski klub Grebengradski streličari iz Novog Marofa bili su domaćini za 200 streličara iz čitave Hrvatske. U sportskoj dvorani u Ljubeščici streličari su dva dana pucali kvalifikacije i finalne borbe da bi dobili nove državne prvake.

U složenom luku među juniorima odlično je pucao Štefan Granatir i u kvalifikacijama zauzeo prvo mjesto. U finalnim borbama je Štefan isto bio odličan, a u finalu za zlato u zadnjoj seriji je sa savršeno otpucane tri strijele preokrenuo rezultat i tako Štefan Granatir osvaja naslov juniorskg Prvaka Hrvatske. U kategoriji veterana Stijepan Oehler zauzeo je šesto mjesto.

U golom luku među kadetima također su briljirali naši dečki. Jan Miljan je u kvalifikacijama bio prvi, a Fran Kovačić treći. U finalnim borbama dečki nisu dozvolili nikakva iznenađenja i bez puno problema i sa discipliniranim pucanjem na kraju su ostvarili prekrasan rezultat. Jan Miljan je osvojio zlatnu medalju i naslov kadetskog Prvaka Hrvatske, dok je Fran kovačić osvojio brončanu medalju. Mija Mance je među seniorkama dobro pucala, ali je nedostajalo malo više koncentracije pa je na kraju Mija zauzela osmo mjesto.

U instiktivnom luku među kadetima standardno dobro otpucao je Ian Paska i bez problema osvojio naslov kadetskog Prvaka Hrvatske. U stilu olimpijski luk među seniorkama Sanela Kovačić dobro je pucala čitavi turnir, ali je nedostajalo malo više odlučnosti pa je tako Sanela na kraju zauzela peto mjesto. U veteranskoj konkurenciji naš najiskusniji streličar iskoristio je svoje godine streličarskog staža pa se na kraju Mihael Štebih okitio srebrnom medaljom na ovom Prvenstvu.

Među seniorima naši su natjecatelji u pojedinačnim borbama malo podbacili pa su na kraju zauzeli: Karlo Cilar sedmo mjesto, Krešimir Štrukelj osmo mjesto, Tihomir Miljan 17. mjesto i Mladen Kodba 20. mjesto. Ali zato su u kvalifikacijskom dijelu za ekipe odradili dobar posao i uspjeli su osvojiti srebrnu medalju. Tako je seniorska ekipa u sastavu Karlo Cilar, Krešimir Štrukelj i Tihomir Miljan osvojila srebrnu medalju na ovom Prvenstvu Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije