STOLNI TENIS

Dva srebra i dvije bronce naših stolnoteniskih nada u Dugom Selu

U subotu i nedjelju je u sportskoj dvorani u Dugom Selu odigran tradicionalni 42. Memorijal Lovro Ratković, kojega je organizirao HASTK Mladost iz Zagreba.

Među 266 igrača i igračica iz hrvatskih klubova natjecalo se i desetero iz naših, koji su se s turnira vratili s pet pokala, dva za osvojena druga i dva za treća mjesta.

U finale, gdje je s 3:1 izgubio od Marjanovića iz osječkoga Vodovoda, se u kategoriji najmlađih kadeta plasirao Ivor Colev iz STK Putjana, a za zlato se nadmetala i članica Šenkovca Marta Novak u kategoriji mlađih kadetkinja, ali je propustila vodstvo od 2:1 pa s 3:2 izgubila od Lucije Krnić iz Samobora.Marta je igrala i kategoriju kadetkinja i probila se do četvrtfinala gdje je izgubila od Marle Vidaković iz osječke Olimpije.

Treća mjesta su podijelili Noa Vresk iz Mihovljana, kojega je korak do finala kategorije juniora pobjedom od 3:1 zaustavio Borna Petek iz zagrebačkoga TIS-a i Nela Kovačić iz Kos-Kotoribe, koja je u polufinalu najmlađih kadetkinja s 3:0 izgubila od Victorie Pustaj iz Jastrebarskog.
Među najmlađim kadetima se natjecao i Colevov mlađi suigrač iz Putjana Matija Volf, koji je drugim mjestom prošao kvalifikacijsku skupinu i u osmini finala ispao od Adriana Šakića iz Malinske, a među najmlađim kadetkinjama treća predstavnica Putjana na turniru Franka Mesarić, bila je prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini i prošla osminu finala, ali je u četvrtfinalu od nje bolja bila Laura Benko iz TIS-a.

Naš jedini predstavnik u kategoriji mlađih kadeta, Matija Strbat iz STK Mihovljana, s tri lagane pobjede u skupini je izborio završnicu, a bez gubitka seta prošao i osminu finala, ali je zatim u četvrtfinalu s 3:0 ispao od trećega nositelja, Simona Dvorskoga iz STK Varaždina.

Zajedno s klupskim kolegama Denisom Toplekom i Antonijem Bodalcem Matija je igrao i kategoriju kadeta, gdje je drugim mjestom prošao skupinu, a zatim i šesnaestinu finala, ali je u osmini finala ispao od Mislava Posavca iz Zaboka. Bodalec i Toplek su u svojim skupinama bili treći i već u kvalifikacijama se oprostili od natjecanja, isto kao i Franka Mesarić u kategoriji mlađih kadetkinja i Ana Novak iz Šenkovca među juniorkama.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije