SK KATARINA ZRINSKI

Lana Žnidarić otpucala novi državni rekord

Naši streličari iz kluba Katarina Zrinski Čakovec bili su domaćini tradicionalnog međunarodnog streličarskog turnira koji se na početku svake godine organizira u dvorani Graditeljske škole.

Na ovom turniru nastupilo je 70 streličara Slovenije i Hrvatske, a sudeći  po čestitkama sudionika i bez prigovora sudaca turnir je organiziran na najvišem nivou. Domaćini su se potrudili da svi natjecatelji imaju najbolje uvjete za pucanje kao i da se ugodno osjećaju za vrijeme boravka u Čakovcu.

Na žalost vrijeme je gripe i zadnji dan prije turnira nastup je otkazalo više od 20 natjecatelja. To ne umanjuje borbenost ostalih koji su nastupili jer su na ovom turniru postavljena čak tri nova državna rekorda.

Da sreća za domaćine bude veća pobrinula se Lana Žnidarić koja je u stilu instinktivni luk u kategoriji kadetkinja otpucala novi državni rekord, što je svakako rezultat upornosti i treninga.

Ukupno je na ovom turniru nastupilo 17 naših natjecatelja, a osvojili su 16 medalja. U stilu standardni luk među dječacima do 12 godina zlatnu medalju osvojio je Jan Zadravec, dok srebrnu medalju osvaja Teo Štrukelj. Među djevojčicima do 14 godina Marta Galina je usprkos jakim bolovima uspjela otpucati turnir do kraja i osvojiti srebrnu medalju.

U stilu olimpijski luk dječaci do 12 godina Matija Talaš osvojio je srebrnu medalju, dok je u konkurenciji dječaka do 14 godina Leon Kolarić osvojio brončanu medalju. U juniorskoj kategoriji Domagoj Smolić osvojio je zlatnu medalju.

Među seniorima domaćini su bili nemilosrdni i uzeli sve tri medalje, Krešimir Štrukelj osvojio je zlatnu, Karlo Cilar srebrnu i Tihomir Miljan brončanu medalju, bravo naši.

U stilu dugi luk kadet Ian Paska osvojio je zlatnu medalju. U stilu instinktivni luk kadetkinja Lana Žnidarić uz novi državni rekord osvojila je zlatnu medalju, dok je u seniorskoj kategoriji Ante Butorin na svom prvom nastupu na turniru osvojio brončanu medalju.

U stilu složeni luk među kadetima opet je najbolji bio Štefan Granatir i osvojio zlatnu medalju, dok je među veteranima iznenadio Stijepan Oehler osvojivši isto zlatnu medalju.

U stilu goli luk kadet Jan Miljan osvojio je zlatnu medalju, dok je među seniorkama Mija Mance osvojila brončanu medalju. Već iduće nedjelje naši streličari nastupaju na turniru u Ljubešćici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije