TITULE U MIHOVLJAN

STOLNI TENIS Dora Cividini i Nino Buljan odličnim igrama postali prvaci Međimurja

U dvorani 2. Osnovne škole u Čakovcu u subotu je odigrano pojedinačno seniorsko stolnotenisko prvenstvo Međimurja, koje su uspješno organizirali Međimurski stolnoteniski savez i Stolnoteniski klub Putjane.

Bio je to stolnoteniski praznik na kojemu se uobičajeno okupljaju ponajbolji igrači i igračice iz naše županije, a na svoje su došli i mnogobrojni gledatelji, koji su u gotovo svih devet sati trajanja bodrili svoje favorite. Brojem od 75 igrača i 10 igračica prvenstvo nije bilo među najbrojnijima od dosadašnjih 23 za seniore i 16 za seniorke, ali nije niti podbacilo, a obilovalo je nizom interesantnih partija. Po treći put je odigrano i prvenstvom u parovima na kojemu se natjecalo 36 kombinacija sastavljenih od dva igrača, dvije igračice ili pak po jednoga igrača i igračice.

U kategoriji seniora ždrijeb je bio nemilosrdan spojivši međusobno dosta papirnatih favorita pa je tako već u šesnaestini finala prvotimac Mihovljana Tomislav Marušić ispao od Kristiana Kovačića iz Putjana, njegov klupski kolega Nikola Mikac od najboljega Mihovljančana Nine Bujana, a iznenađujuće i Filip Panić iz MSTC Čakovca od Roberta Lehkeca iz Šenkovca.

Već u osmini finala prvotimac Putjana Eugen Šimon je ispao od Matije Barića iz Šenkovca, a taj isti Barić, inače peterostruki prvak, je kolo poslije, u četvrtfinalu, ispao od Bujana. U istoj fazi natjecanja od prvenstva se, porazom od Stjepana Škode iz MSTC Čakovca, oprostio i trostruki prvak Boris Preksavec iz Putjana, a u polufinalu porazom od Škodinoga klupskoga suigrača Filipa Godine i branitelj naslova i sedmerostruki prvak Rinaldo Jurinec iz STK Šenkovca.

Bujan je u drugom polufinalu bio uspješniji od Škode i u finalu se nadmetao s Godinom. Poveo je najbolji igrač Mihovljana 2:0 i bio na pragu ekspresne pobjede, ali se mladi Beličanac nije predavao pa je dobio treći i četvrti set i izjednačio na 2:2. Odluka je, nakon toga, pala u posljednjim poenima petoga seta kada je za nijansu smireniji, a i sretniji, Bujan dobio set i partiju i vratio prošle godine od Jurinca izgubljenu titulu, koju je u subotu osvojio četvrti put.

Njegovo prvo mjesto, ali i plasman uglavnom starijih igrača među najboljih šesnaest, pokazuje da nam još uvijek ‘caruju’ oni iskusni. Ali, ipak više nisu sigurni, jer su se u sam vrh probili mladi Filip Godina i Stjepan Škoda, koji im ugrožavaju primat,  a to se u najbližoj budućnosti očekuje i od nekolicine još mlađih predvođenih Noom Vreskom, koji su im kvalitetom sve bliži.

Seniorke brojem daleko zaostaju za seniorima, a od onih koje su aktivne u našim klubovima neke u subotu iz razno-raznih razloga nisu niti igrale. Najbolja je, kao i prošle godine, bila Dora Cividini iz Mihovljana, koja je prvim mjestom obranila prošlogodišnju titulu prvakinje. U   finalu je s 3:2 bila bolja od Šenkovčanke Tamare Vidović, od koje je u borbi za prvo mjesto  izgubila prvi i četvrti set, ali je u finišu petoga bila smirenija od iskusnije protivnice i pobjedom osvojila drugu titulu.

Pet setova joj je trebalo i u polufinalu protiv druge Šenkovčanke Dine Ratajec, a nešto je lakše do finala došla Vidović, pobjedom od 3:1 nad Petrom Babić-Gašparlin iz STK Čakovca, koja je s Ratajecovom podijelila broncu.

U igri parova najuspješnija je bila šenkovečko-putjanska kombinacija Rinaldo Jurinec/Boris Preksavec, koja je lako u finalu s 3:0 nadigrala prošlogodišnje prvake Tomislava Marušića i Nikolu Mikaca. Mnogo teži posao novi prvaci su imali u polufinalu protiv Zorana Vidovića i Matije Barića iz Šenkovca, od kojih su izgubili set, a još teži u četvrtfinalu protiv Kristiana Kovačića iz Putjana i Vladimira Rapaića iz STK Čakovca, koje su dobili tek u fiksu petoga seta. U polufinalu su se namučili i Marušić i Nikola Mikac protiv Davora Matoteka i Roberta Mikaca, koji su, doduše, pobijedili s 3:0, ali su u sva tri seta rezultati bili tijesni.

Prvenstvo su svečano otvorili predsjednik Međimurskoga stolnoteniskog saveza Dražen Korent i tajnik Zajednice sportova Grada Čakovca Tomica Jakopec. Korent je po završetku osvajačima podijelio pokale i medalje Saveza te prigodne nagrade Međimurskih novina, a prvenstvo je odlično vodila iskusna trojka Željka Podgorelec-Sirc, Goran Balić i Rino Megla.  

REZULTATI
Seniori – četvrtfinale:
Rinaldo Jurinec (Šenkovec) – Robert Lehkec (Putjane) 3:0, Filip Godina (MSTC Čakovec) – Zoran Vidović (Šen) 3:0, Nino Bujan (Mihovljan) Matija Barić (Šen) 3:0, Stjepan Škoda (MSTC) – Boris Preksavec (Put) 3:1; polufinale: Godina – Jurinec 3:1, Bujan – Škoda 3:0; finale: Bujan – Godina 3:2

Seniorke – četvrtfinale: Petra Babić-Gašparlin (Čakovec) – Željka Podgorelec-Sirc (Put) 3:2, Dora Cividini (Mih) – Marta Novak (Šen) 3:1; polufinale: Tamara Vidović (Šen) – Babić-Gašparlin 3:1, Cividini – Dina Ratajec 3:2; finale: Cividini – Vidović 3:2.

Parovi – četvrtfinale: Jurinec (Šen)/Preksavec (Put)  – Kovačić (Put)/Rapaić (Čakovec) 3:2, Barić (Šen)/Z. Vidović (Šen) – J. Repalust (HE-DRA)/T. Repalust (HE-DRA) 3:0, Matotek (Mih)/R. Mikac (Mih) – Podkrajac (Mih)/Vresk (Mih) 3:0, Marušić (Mih)/N. Mikac (Mih) – Lajtman (Put)/Šimon (Put) 3:0; polufinale: Jurinec/Preksavec 3:1, N. Mikac/Marušić – Matotek/R. Mikac 3:0; finale: Jurinec/Preksavec – Marušić/N. Mikac 3:0.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije