USPJEŠNA TENISAČICA

GODINA IZ SNOVA Antonija Ružić najbolja u Europi, dobivat će stipendiju od Marina Čilića

Antonia Ružić na vrhu Europe

Predbožićno vrijeme pravi je trenutak za dobro raspoloženje i darivanje, a u duhu blagdanskog razdoblja, Zaklada Marina Čilića razveselila je mlade talente dodjelom svojih prvih stipendija koje će im pomoći da nastave putem kojim su krenuli.

U svojoj prvoj godini dodjele novčane pomoći onima koji dolaze, inicijativa vodećeg hrvatskog tenisača dodijelila je šest stipendija nadarenim glazbenicama i glazbenicima, osam je pripalo talentiranima u sportu, a stipendije su zaslužile i dvije škole kojima će takva pomoć biti od velikog značaja.

Među prvim stipendistima bila je i jedna tenisačica, Antonia Ružić, 15-godišnjakinja iz Orehovice, koja se u 2018. istaknula uspjesima na hrvatskim natjecanjima, ali i u inozemstvu, ponajprije naslovom na Tennis Europe juniorskom Mastersu u uzrastu do 16 godina.

Konkurencija za stipendije bila je vrlo velika. Prijavilo se čak 142 nadarenih sa svojim motivacijskim pismima, a s obzirom na to, direktorica Zaklade Nevena Mrkonjić kazala je da je odabir bio vrlo težak, dodajući da je zbog velikog zanimanja broj stipendija bio povećan od prvotno planiranoga. Marin Čilić blistao je od sreće zbog toga što su oni koji dolaze dobili vrijedni poticaj za nastavak bavljenja glazbom, sportom i školskim projektima.

Još jedno veliko priznanje stiglo je za našu Međimurku – danas je proglašena najboljom tenisačicom u Europi za djevojke do 16 godina.

Ove sezone Antonia je osvojila četiri turnira. U Milovicama, Novom Sadu, Pančevu i Budimpešti (također osvojila parove sa Szabazin). Definitivno, najveći ovogodišnji uspjeh za Antoniu je osvajanje Mastersa gdje u finalu bila bolja od već spomenute, Tare Wurth. 

“Za mene je sezona bila zaista dobra. Bila sam na mnogim velikim turnirima i igrala zanimljive mečeve. Vrhunac sezone bilo je osvajanje Mastersa. Velika mi je čast primiti nagradu za najbolju igračicu godine”, kazala je Tonka, piše Međimurska sportska mreža.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije