NOGOMET

Završni selektivni turnir HNS-a za djevojčice

Hrvatski nogometni savez je u splitu od 19. do 22. studenog organizirao je završni selektivni turnir za djevojčice.

Riječ  je o turniru koji okuplja najbolje nogometašice rođene 2003., 2004., i 2005. godište  iz pet regija koje pokrivaju cijelu Hrvatsku. Regije su Osijek, Sjever,  Zagreb,  Rijeka i Split, a Regija Sjever obuhvaća pet županija: Varaždinska, Međimurska, Koprivničko-križevačaka, Bjelovarsko-bilogorska i Virovitičko-podravska.

Nogometašice da bi došle do reprezentacije Regije Sjever morale su proći kroz tri selektivne aktivnosti odnosno selektivne utakmice.  Županijsku održanu u Čakovcu, međužupanijske održane u Donjem Vidovcu i Koprivnici  te regionalnu održanu u Novigradu Podravskom, na kojima su se istaknule svojim talentom te su stigle do završnog selektivnog turnira u Splitu i ‘posljednje prepreke’ prije možebitnog poziva u reprezentaciju Hrvatske u svom godištu.

Djevojčice su bile smještene u Hotelu Zagreb (Split) a utakmice su se odigravale na terenima sa umjetnoj travi  na dvije lokacije, RNK Split i Vranjic. Djevojčice je u Hotelu Zagreb posjetio i pozdravio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

 Od ukupno pozvanih 18 igračica za Regiju Sjever iz Međimurske županije nastupilo je 13 igračica: Simona Vlašić, Huzjak Lana, Lucija Vizinger, Greta Blagus, Viktorija Golenko, Glorija Hatlek, Vugrinec Manuela, Blažon Lea, Lukman Michele, Puljić Ema, Damjanović Helena ( Nogometna škola Međimurje-Čakovec), Isabella Branović (ŽNK Katarina Zrinski), Varga Nina (NK Dubravčan). Stručni stožer: instruktor Regije Sjever za djevojčice Hrvoje Goričanec, treneri Stamenković Darko – trener vratarki (NŠ Međimurje-Čakovec), Leona Požgaj (NŠ Međimurje-Čakovec),  Mateja Videc (ŽNK Koprivnica) i Stella Gotal (ŽNK Lepoglava).

Ovo je još jedan dokaz da kvaliteta omladinskog ženskog nogometa u Međimurskoj županiji svakim danom sve više napreduje i grabi velikim koracima naprijed.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije