rekordan broj trkača

FOTO Završena kros liga Globetka, najboljima svečano dodijeljena priznanja

Odazvalo se čak 179 trkača u nekoliko različitih kategorija, a priznanja najboljima dodijeljena su u čakovečkom Metalcu

Atletski klub Međimurje ove je subote, 10. studenog bio domaćin još jednog organiziranog trčanja u čakovečkoj Globetki, posljednjeg 8. kola za 2018. godinu. U ovih sedam godina organiziranja lige, primarni je cilj popularizacija zdravog načina života i važnosti kretanja, a sudeći po velikom broju trkača te njihovim osmjesima, definitivno je postalo pravo mjesto i za druženje.

Trčanje na stazi, koja opisuje čakovečku šumu Globetka ponovno se održavalo na dvije duljine: onoj na 3,6 km te duljoj na 7,8 km, sa startom i ciljem na biciklističkoj stazi uz pješački prijelaz preko puta stadiona Mladost Čakovec. U ovom kolu okušalo se 179 trkača u nekoliko različitih kategorija, a za njihovu sigurnost i ovog je puta brinula članica Gradskog društva Crveni križ Čakovec Alenka Novak.

>> Zadnje kolo kros lige Globetka i dodjela priznanja

Na kraćoj stazi najbrži je bio Lovro Žbulj, dok je na duljoj stazi prvi do cilja stigao Mladen Ignac. Oba trkača natjecatelji su juniorske kategorije te članovi Atletskog Kluba Međimurje. Prva na cilju staze duljine 3,6 kilometara bila je trkačica Ana Dobša, također iz Atletskog Kluba Međimurje te na stazi od 7,8 kilometara Alenka Horvat iz Atletskog Kluba Varaždin.

Budući da je to posljednje kolo za 2018. godinu, nakon utrke održano je proglašenje najuspješnijih trkača po kategorijama za cijelu sezonu. Nakon dodjele priznanja organiziran je i domjenak za završetak još jedne uspješne, sedme po redu sezone trčanja u Globetki. Tradicija je da na ovom završnom okupljanju svi sudionici, koji su željni dokazivanja u kulinarskim sposobnostima, pokažu svoje umijeće, što su zatim i učinili.

Glavni je cilj ovog sportskog okupljanja druženje, što se danas pokazalo vedrim duhom kojim su natjecatelji doprinijeli posljednjem ovogodišnjem kolu. Naravno, vrlo bitna stavka je i ta što istovremeno trkači rade na fizičkoj aktivnosti, što će potom doprinijeti njihovom zdravlju. Rješavamo se stresa, viška kilograma i širimo pozitivnu energiju – rekao je predsjednik Atletskog Kluba Međimurje Mario Dobša, koji je ovom prilikom zahvalio brojnim sponzorima cijele sezone.

U periodu od 2012., do sedmog kola 2018. godine, održano je ukupno 53 kola. Broj trkača u tom se razdoblju višestruko povećao, pa je tako prva sezona, koja je održana 2012. godine, završila s prosjekom od 58 trkača po kolu, a ukupno je u toj sezoni trčalo 102 trkača.

Do 2017. godine prosjek je narastao na 135 trkača s ukupnim brojem od 260 sudionika dok je u 2018. godini do 7. kola prosjek čak 178 trkača s ukupno 310 sudionika. Sveukupno se u ovih sedam godina organiziranja lige do ovogodišnjeg 7. kola u ligu uključilo preko 620 trkača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije