KARATE

‘Veliki’ u Daruvaru, ‘mali’ u Ivancu

Protekla dva vikenda Daruvar i Ivanec okupili su mnoštvo natjecatelja i ljubitelja karate sporta. Kadeti karate kluba Međimurje bili su u Daruvaru, a mladi učenici i učenici u Ivancu.

Iako je Daruvar rezerviran za pripreme nacionalne selekcije, proteklog vikenda bio je domaćin natjecateljima iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke i Hrvatske. 40. jubilarni turnir okupio je 600 natjecatelja. Dorijan Kalajđžija i Mateo Jakopanec natjecali su se u kadetima -70kg i turnir iskoristili za brušenje forme za nadolazeće prvenstvo Hrvatske koje se održava u Rijeci polovicom studenog. Mateo, nakon jednog dobivenog i jednog izgubljenog meča dobiva priliku boriti se za broncu, ali taj meč gubi rezultatom 4:1.

Dorijan je zaboravio na loš dan u Rijeci i bio izvrstan u Daruvaru. Rutinski pobjeđuje sva tri meča i osvaja zlatnu medalju. Natjecatelje je krajičkom oka pratio Adriano Marciuš, koji je taj dan bio jedan od sudaca na natjecanju.

11. Memorijalni turnir u čast poginulim braniteljima Domovinskog rata Grada Ivanca okupio je 450 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Treneri Kristijan Lesjak i Leon Marciuš bili su tamo s mlađim natjecateljima.

Noa Molnar i Abel Đurđek natjecali su se u mlađim učenicima, a Benedikt Đurđek u učenicima. Iako super spreman, Marko Lepoglavec morao je propustiti ovo natjecanje zbog bolesti. Noa se jedini natjecao i u katama i u borbama. Nakon dvije pobjede u kategoriji mlađih učenika kate, gubi od pobjednika kategorije, ali dobije priliku doći do medalje kroz repasaž, ali u toj kategoriji ostaje bez medalje.

Abel u kategoriji mlađih učenika +38kg osvaja brončanu medalju. Benedikt u kategoriji učenika -45kg nakon dva odlična meča ulazi u finalu i izvrsnom taktikom osvaja zlatnu medalju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije