rekreativna liga

Ove nedjelje u Šenkovcu otvorenje ciklokros lige

Staze nisu tehnički zahtjevne pa svatko tko rekreativno vozi bicikl može voziti ciklokros utrku

Ove nedjelje, 28. listopada započinje još jedno izdnje rekreativne ciklokros lige, a prvo kolo u organizaciji Biciklističkog kluba Puls održat će se na za to pripremljenoj stazi u Šenkovcu.

Što je zapravo ciklokros? To je specifična biciklistička disciplina koja se vozi na kružnim stazama dužine oko 2500 metara, a podloga je promjenjiva (asfalt, trava, makadam i sl.). Još jedna važna specifičnost je da se staze sastoje od ravnih dinamičnih dijelova isprekidanih zavojima ili preprekama preko kojih katkada treba prenijeti bicikl.

Staze nisu tehnički zahtjevne pa svatko tko rekreativno vozi bicikl može voziti ciklokros utrku. Ciklokros utrke se najčešće održavaju u jesensko/zimskom dijelu sezone i odlične su za održavanje dobre fizičke spreme preko zimskih mjeseci. Ovaj oblik biciklizma posebno je popularan u zemljama Beneluxa, odakle i dolaze ponajbolji ciklokros biciklisti.

Pošto se radi o rekreativnoj ligi startati mogu svi koji imaju ispravan bicikl. Prijave i podjela brojeva bit će u nedjelju, 28. listopada od 10 do 10:30 sati kod nogometnog igrališta u Šenkovcu, a start utrke predviđen je za 11 sati. Utrka se vozi na vrijeme i traje 40 minuta + 1 krug.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije