BICIKLIZAM

BK Mura avantura osvojila pet medalja u disciplini Cross country olimpic

Staza je bila kondicijski i tehnički teška, a dodatnu težinu davala joj je i velika vrućina, koja se penjala i iznad 30 stupnjeva Celzijusevih.

Prošle nedjelje u Otoku kraj Sinja održano je nacionalno prvenstvu brdskom biciklizmu, disciplini Cross country olimpic (XCO). Unatoč vrlo vrućem vremenu, na prvenstvu se pojavila kompletna krema hrvatskog brdskog biciklizma u želji da se domognu titule najboljeg brdskog bicikliste hrvatske. Domaćin, Cycling team Kamešnica, potrudio se da prvenstvo protekne u najboljem redu. Staza je bila kondicijski i tehnički teška, a dodatnu težinu davala joj je i velika vrućina, koja se penjala i iznad 30 stupnjeva Celzijusevih.

                                                     Drugo mjesto za Matiju

Biciklistiki klub Mura avantura iz Sv. Martina na Muri na prvenstvu je nastupio sa 12 natjecatelja, te osvojio ukupno pet medalja. U kategoriji U11 djevojčice nastupila je Jelena Posel i na svojoj prvoj službenoj utrci osvojila 4. mjesto. Isti plasman u kategoriji U13 djevojčice postigla je i Ana Hunjak.

                                                            Ida na postolju

U kategoriji U15 muški nastupili su Matija Trstenjak koji je osvojio 2. mjesto i naslov viceprvaka hrvatske te David Trstenjak, koji je uz tehničke probleme s biciklom stigao u cilj kao 9. U kategoriji kadetkinja Ida Trstenjak odličnom je vožnjom u cilj je stigla kao 2. te se također, kao i njen brat Matija okitila naslovom viceprvakinje Hrvatske.

                                      Patrik je pomeo konkurenciju

U kategoriji kadeta nastupili su Lovro Posel i Mihael Krobot. Mihael je utrku završio na 6. mjestu, a Lovro na 10. mjestu. U kategoriji Sport najbolji je bio član Mure Avanture, Patrik Antolašić, koji je pomeo kokurenciju te postao nacionalni prvak u navedenoj kategoriji. U kategoriji Veteran A, Marko Žnidarić – Deda, osvojio je vrlo dobro 5. mjesto.

                   Stjepan je viceprvak Hrvatske i čeka ga nastup u Grazu

U kategoriji juniora nastupili su Nikola Vinko i Stjepan Hunjak. Nikola je utrku završio na 8. mjestu. Stjepan je odličnom vožnjom stigao na cilj kao drugi, i postao viceprvak Hrvatske. U kategoriji Elite žene nastupila je Majda Horvat, koja je na cilj stigla kao 3. te osvojila brončano odličje.

                                                      Bronca za Majdu

Nakon nacionalnog prvenstva za bicikliste Mure avanture slijedi zasluženi odmor od natjecanja u trajanju od nekoliko tjedana, osim za Stjepana Hunjaka, koji je u srijedu s MTB reprezentacijom Hrvatske otputovao u Graz na Europsko prvenstvo u disciplini XCO, gdje će na utrci u nedjelju 29. srpnja u juniorskoj konkurenciji , braniti boje Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije