ŽRK ZRINSKI

Peto mjesto u prvoj ligi, životarenje i prosjačenje

Sportska direktorica ŽRK Zrinski Čakovec Ljubica Vrbančić ja naglasila: 'Apeliram na gradske i županijske čelnike da nam osiguraju dostatna sredstva za normalan život, jer životarenje i prosjačenje nema smisla.'

Ženski rukometni klub Zrinski obilježio je godišnjicu smrti trenera Željka Golika te je minutom šutnje njemu u spomen započela konferencija za novinare. Dopredsjednik kluba Đuro Bel zahvalio je novinarima na korektnom praćenju kluba i istaknuo da je 5. mjesto seniorske ekipe u protekloj sezoni najbolji rezultat kluba u prvoligaškom društvu. Trener Goran Mrđen preuzeo je ekipu uoči sezone i ostvario rezultat koji je i viši od očekivanog.

Vratarka Anja Žvorc je zadovoljna vrlo uspješnom sezonom te je rekla da ova ekipa može napraviti još puno i da će biti još bolje u narednoj sezoni nakon što se odrade kvalitetne pripreme. Igračica Ira Resman je više nego zadovoljna petim mjestom jer klub se proteklih godina borio za ostanak u ligi, a sad su bile pri vrhu tablice. Lea Vukojevć je bila prvu godinu među zrinskicama, zadovoljna je što su i dobra klapa i dobra ekipa te je rekla da ima još puno mjesta za napredak.

Trener Goran Mrđen je rekao da je uoči sezone primarni cilj bio ostanak u ligi. Čakovec je grad s rukometnom tradicijom i Zrinski je stabilan klub koji uz seniorski sastav ima mlađe kategorije na državnim završnicama i tako treba nastaviti i dalje. Za prvu ekipu mu je žao što nisu na kraju završili na trećem mjestu, izdvojivši susrete s Kokom kod kuće i Pitomačom u gostima pa bi uprava sada bila na sto muka zbog nastupa u Europi.

Za narednu sezonu Mrđen nije htio davati najave jer se i drugi klubovi pojačavaju i slažu ekipe, treba vidjeti ostale ekipe pa će se moći nešto više reći o očekivanjima. Cilj je kroz treninge još više unaprijediti igru uz nadu da će biti više treninga na kojima će biti kompletna ekipa. Odlaskom Teje Grubišić klub je dosta izgubio, prije svega zbog njenog iskustva. Mrđen je zahvalio na suradnji MRK Čakovec s kojima su odigrali nekoliko trening susreta te koji je uskočio kada je bilo problema s vratarkama.

U nastavku donosimo dio izvještaja koji je pripremila sportska direktorica Ljubica Vrbančić.

IZVJEŠTAJ ZA NATJECATELJSKU SEZONU 2017./2018.

Nakon prerane smrti  Željka Golika klub se našao u problemu naći trenera koji će ekipu konsolidirati zbog odlaska nekih igračica u drugi klub (Paula Posavec) kao i prestanka igranja nekih igračica (Teja Ivačić)  i nastaviti put kojim smo krenuli sa Bracom znači čvrsti prvoligaš koji se neće boriti za opstanak i  koji će biti financijski konsolidiran. Ovaj put, a i mnogo puta sam zahvaljivala Goranu Mrđenu što je prihvatio poziv i preuzeo treniranje naše ekipe.

Na početku smo sjeli i zacrtali plan da ekipa ostvari plasman u sredini tablice uz pojačanje koje su bilapun pogodak: Lea Vukojević, desno krilo, Ana Marija Gavrić povratnica u našu ekipu i Tea Grubišić organizator igre, s našom mladosti to je ekipa koja je ostvarila rezultat koji smo na početku sezone samo mogli sanjati, a to je 5. mjesto i 31 bod . Ekipa je bila proglašena najekipom u prošloj 2017. godinu u Čakovcu, a Ena Car najrukometašicom Međimurja u protekloj godini.

Za ovaj uspjeh su zaslužne slijedeće igračice: Anja Žvorc, Marta Kozjak, Ana Vuić golmanice te igračice u polju Ena Car, Tea Grubišić, Ana Marija Gavrić, Ira Resman, Lea Vukojević,  Melani Balić,  Dora Pajić, Iva Papac, Nika Polak, Sara  Senčar, Tatjana Androić, Viktorija Šestak, Lana Blagus i Klara Balić i igračice koje su nastupale u prvom dijelu sezone Dora Lukić, Hana Laptoš, Dina Glad, Nikolina Ladić i Aleksandra Sinanović. Iskrene čestite igračicama, treneru Goranu Mrđenu  kondicijskom treneru Goranu Vuku i pomoćnoj trenerici Darinki Pavleković.

Uz ovakav trenerski  rad  povećao se i broj reprezentativnih igračica. Hrvatski izbornici računaju na slijedeće naše igračice: seniorku Leu Vukojević, juniorke Enu Car i Ivu Papac te kadetkinju Viktoriju Šestak. Isto tako izbornici regije sjever redovito pozive šalju našim najmlađim djevojčicama Anji Balent, Lauri Radek, Karli Zanjko, Jani Vnuk i Karli Mihalković.

U kamp HRS-a u Zadar iz generacija mlađih kadetkinja idu naše igračice Anja Baslent, Laura Radek, Jana Vnuk i Karla Zanjko, a sad se već nalaze djevojčice A Gabrijela i Viktorija Novak, Laura Golubić Ana Žuti i Nika Marciuš.

Prošlog tjedan je završio kamp rukometa u II. OŠ, a slijedeći tjedan je kamp rukometa u Nedelišću. Vodit će ga naši treneri Goran Mrđen, Goran Vuk te igračice Tatjana Androić i Lana Blagus. Nadamo se da će se mlade djevojčice kroz kamp zainteresirati za rukomet te se priključiti našoj školi rukometa.

REZULTATI  MLAĐIH DOBNIH GENERACIJA

KADETKINJE, igračice rođene 2000. i mlađe

Ova sezona je bila oproštajna od mlađe dobne skupine. Osvojeno je 4. mjesto na tablici što nije bilo dovoljno za odlazak na završnicu u Umag, kadetkinje treniraju i igraju u 1. HRL, a kale se kroz 3. HRL.

DJEVOJČICE A (g. 2004./05.)

Igrale su 1.HRLD. Nakon osvojenog 4. mjesta od 18 kluobva plasisarle su se na državno prvenstvo u Umagu.Uz malo sportske sreće i da je ekipa bila  kompletna (ozljeda Zanjko) sigurno bi osvojili više od 15. mjesta. No ovo je bilo tek prvo veće natjecanje tako da su u turniru u Varaždinu osvojile 3. mjesto, a  u Sisku na međunarodni turniru osvojeno je zlato. Kako se natjecateljska sezona bližila prema kraju kod naše ekipe je došao do izražaja kontinuirani rad, redovnost na treningu te uigranost.

Samo odličnom igrom i zajedništvom koja vlada u ekipi ostvaren je tako dugo očekivan rezultat. Od te ekipe koja ima potencijala se i očekuju takvi rezultati. Samo takvom pristupu igri, kontinuiranim radom na treninzima, uspjeh i u državnim ligama i na završnici neće izostati. Zato čestitke i pohvale našim igračicama: Bianci Strbad, Dori Potočnjak, Melani Mesarić – vratarke te igračicama u polju Anji Balent, Jani Vnuk, Lauri Radek, Karli Mihalković, Karli Zanjko, Loreni Brzuhalski, Viktoriji Rebernik, Katarini Šajnović, Zoa Rajher, Niki Micek, Emi Škrobar i Sari Barić te njihovim trenerima Darinki Pavleković i Radovanu Peteku.

DJEVOJČICE  B  rođ. 2006. i mlađe

Ova generacija djevojčica igrala je regionalnu  rukometnu ligu  regije sjever sa sjedištem u Koprivnici od 14 klubova osvojeno je 4 mjesto. S generacijom 2007. od jeseni će biti djevojčice A i igrati 1. HRLD. Za tu generaciju igrale su slijedeće djevojčice: Sonja Makarova, Nikolina Furdi Mia Hanžeković, Barbara Sklepić, Katja Dania, Jelena Zaspan, Laura Golubić, Viktorija Novak, Gabrijela Novak, Hana Vidović, Nika Marciuš, Simona Rubin, Rahela Varga, Josipa Jarni, Marta Doležaj i Ana Žuti. Voditeljice: Ivona Vugrinec, Tena Horvat i Ljubica Vrbančić

MINI RUKOMET, djevojčice rođene 2007.

Ova generacija djevojčica niže rezultate u mini rukometu kakvih se sjećamo i kod djevojčica rođenih 1994. – 1998. godište koje su kroz deset godišnje treniranje okosnica sadašnjoj ekipi koja igra 1. HRL, a neke su obukle reprezentativni dres. Više o generaciji 2007. možete pogledati ovdje.

DJEVOJČICE SUPER MINI RUKOMET 2008. – 2010.

U godinu dana koliko su ove djevojčice u natjecanju brojimo niz uspjeha: 3. mjesto Čavle, 3. mjesto  Molve, 4. mjesto Dol pri Hrasniku i 2 mjesto Đurđevac. Ovo je naša najmlađa generacija pred kojima još slijedi godinu dana igranja mini rukometa. One će marljivim radom kako to i sad rade sigurno doći do još mnogo dobrih rezultata i  medalja. Za tu generaciju nastupaju: Kristina Goričanec, Tena Blagus, Ela Blagus, Zoja Kraljić, Tara Marciuš, Marta Doležaj, Nela Vrban, Rahela Varga, Josipa Jarni, Leona Novak, Nera Cigrovski, Simona Rubin, Hana Pintarić  i Ivana Jalušić. Voditeljice su: Ljubica Vrbančić, Tena Horvat i Ivona Vugrinec. 

Iz navedenih rezultata vidljivo je da za budućnost u našem klubu ne moramo strepiti.  Samo uz dugogodišnji mukotrpan rad, uz puno strpljenja te odricanja djevojčica, roditelja, trenera i odgovornih u klubu možemo zajedno doći do takvih rezultata. Ulaganje u djecu nema cijene.

PLAN ZA NOVU NATJECATELJSKU SEZONU 2018./2019.

Seniorke će igrati u 1. HRL za žene i 3. HRL za žene. Mlađe dobne skupine igraju 1. kadetsku ligu, 1. mlađe kadetsku ligu, 1. ligu za djevojčice A, rukometna liga Regije Sjever – djevojčice B, mini rukomet i super mini rukomet. Za takav pogon potrebno je puno sati u sportskim dvorana Graditeljske škole, II. OŠ Čakoveci ETŠ. U nedostatku termina u ovim dvoranama primorani smo trenirati i u ATONU Nedelišću gdje su uvjeti izvrsni jer istovremeno mogu trenirati dvije ekipe.

IGRAČKI I STRUČNI KADAR

Na mjestu trenera ostaje Goran Mrđen. Od 1. srpnja u klub je došla igračica Podravke i motor juniorske reprezentacije Ivona Mrđen. Iva Papac se vratila u Podravku nakon posudbe u Čakovcu. U klubu se zahvaljuju budućoj mami Tei Grubišić na odricanju i velikom doprinosu za osvajanjem tolikih bodova. Bila je desna ruka treneru vodila je našu mladost do mnogih pobjeda. Mlađe igračice su mnogo naučile od nje u privatnom i  rukometnom životu.

PLAN PRIPREMNOG PERIODA

30.7. početak priprema
15.8. turnir u Virovitici
24.-26.8. međunarodni turnir u Casano Magnano (sjevernije od Milana)
1.9. 1. međunardoni turnir Željko Golik – Braco
8.09. turnir u Varaždinu povodom 50. obljetnice Koke
15./16. 9. početak prvenstva

BOGAT PLAN I NEDOSTATNE FINANCIJE

Ovakav bogat plan i ostvarenje takvog plana potrebna su i  određena  financijska sredstva. Proračun kluba je 600.000,00 kn a ostvare ga s oko 500.000 kn. Nedostatna sredstva uvijek se obiju u glavu mlađe dobnih skupine, gdje je pomladak  i dalje na grbači roditelja od prijevoza, opreme do svega ostalog što je potrebno.

Ovdje sportska direktorica Ljubica Vrbančić naglašava: ‘Apeliram na gradske i županijske čelnike da nam osiguraju dostatna sredstva za normalan život, jer životarenje i prosjačenje nema smisla. Sredstva sigurno ima, uložite ga u kvalitetu. Zar 5. mjesto za seniorke i nabrojeni rezultati u mlađim dobnim skupinama ne obvezuju čelnike ulagati u mladost u sportu kako bi jednog dana imali sretne i zadovoljne ljude koji će biti pozitivan čimbenik našeg društva? Zar se svi zajedno ne borimo da nam djeca, djevojčice i djevojke ostanu u Lijepoj našoj ili će i one za godinu – dvije kao neke naše igračice morati trbuhom za kruhom u susjedne države? Busamo se da smo grad mladih pa hajde mjerodavni vrednujte tu kvalitetu sa sredstvima koja zaslužuju ovi rezultati. Svaka čast našim sponzorima, hvala Međimurje plinu, ali gdje su drugi?’

RASPORED 1. HRL ZA ŽENE

1. kolo 15/16.9. DALMATINKA – ZRINSKI
2. kolo 9.9.  ZRINSKI – UMAG
3. kolo 7.10. MURVICA – ZRINSKI
4. kolo 13.-14.10. ZRINSKI – SPLIT 2010
5. kolo 20./21.10. PITOMAČA – ZRINSKI
6. kolo 27./28.10. ZAMET – ZRINSKI
7. kolo 3./4. 11.  ZRINSKI – TREŠNJEVKA
8. kolo 7.11. LOKOMOTIVA – ZRINSKI
9. kolo 10.11.  ZRINSKI – PODRAVKA
10. kolo 17./18.11. SESVETE – ZRINSKI
11. kolo 12./13.01. ZRINSKI – OSIJEK
12. kolo 19./20.1. BJELOVAR – ZRINSKI
13. kolo 26./27.1. ZRINSKI – KOKA

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije