FOTO Mursko Središće: Svečano otvoreno Svjetsko prvenstvo u ribolovu

Službeni trening je u petak, dok su natjecanja u subotu i nedjelju, a svečanost zatvaranja i proglašenje rezultata je u čakovečkom Restoranu Kristal u nedjelju iza 16 sati. Hrvatska reprezetacija je najbrojnija i ima tri sastava-ekipe

Roland Mark, dopredsjednik Svjetskog ribolovnog saveza je u četvrtak, 14. lipnja na prostoru kod Dječjeg vrtića ‘Maslačak’ u Murskom Središću otvorenim proglasio Svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji invalida, veterana i veterana masters, na kojem se natječe 40-tak reprezentacija iz 19 zemalja.

U svečanom mimohodu iz Gradske lučice prema prostoru ispred Dječjeg vrtića uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra i Središćanskih mažoretkinja reprezentativci su prošli noseći nacionalne barjake, koje su potom postavili na za to pripremljeno mjesto.

Hrvatski barjak visoko uzdignut, nosio je Vladimir Hartok iz Zagreba. Natjecanje na ribolovnim stazama (površinama) u Selnici, Žabniku i Podturnu koje su za ovaj događaj kvalitetno uređene, održava se u subotu i nedjelju kada je iza 16 sati u Restoranu Kristal u Čakovcu svečanost zatvaranja i proglašenje rezultata.

Sudjeluju ili natječu se ribolovci-sportaši iz Hrvatske, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Češke Republike, Engleske, Finske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Srbije, Nizozemske, Italije, Luksemburga, Portugala, Južne Afrike, Portugala, Slovenije i Švicarske.

Na svečanom otvorenju natjecanja, govorili su gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, međimurski župan Matija Posavec, predsjednik Saveza ribolovnih društava Međimurske županije i najzaslužnija osoba što se ovo natjecanje održava u Međimurju, Zoran Pfeifer, načelnici Općina Selnica i Sveti Martin na Muri, Ervin Vičević i prof. Dražen Crnčec, predsjednik Hrvatskog saveza športskih ribolovnih društava Vladimir Sever i Ratko Kovačević, predsjednik Hrvatskog paraolimpiskog saveza, koji su ribičima poželjeli uspješan nastup i dobro bivanje u Međimurju.

Državnu himnu izvela je ŽVS Ftičice, a u kulturno-umjetničkom programu nasupili su polaznici Dječjeg vrtića Maslačak. Raspoloženje među natjecateljima bilo je jako dobro, a donekle je slika pokvarena nazočnosti vrlo malog broja žitelja najsjevernijeg hrvatskog grada i okolnih naselja.

Jedva pedesetak njih, a neki su u blizini u vrijeme svečanih nagovora obavljali građevinske radove.

Danas (petak) se održavaju službeni treninzi, a natjecanja su u subotu i nedjelju, koje mogu pogledati svi koji to žele i usput se pogostiti i uživati u ljepotama prirode, premda je rijeka Mura ovog trenutka mutna, to ne umanjuje užitak boravka u njezinom okruženju jer natjecanja su na njezinim rukavcima, a selnički ribnjak je daleko od Mure.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije