NOGOMET Tko će ligu više, a tko ligu niže?

Nogometno prvenstvo je pred krajem, a u mnogim ligama je uoči posljednjih 90 minuta još itekako napetko tko će rang više ili niže. U 3. HNL istok posljednje mjesto je zauzeo Varteks s 26 bodova i on bi u narednoj sezoni trebao igrati u 4. HNL skupina Čakovec – Varaždin.

Iz 4. HNL bi trebale ispasti posljednje tri ekipe, a to su po tablici Jalžabet, Plitvica (G) i posljednja Sloboda (S) koja je sakupila 20 bodova i u 30 kola ostvarila tek 5 pobjeda. No treba naglasiti da Zelengaj i Jalžabet imaju po 31 bod, a u međusobnim susretima Jalžabet je slavio kod kuće 1:0 u 3. kolu, a u 17. kolu Zelengaj je poražen od Jalžabeta 1:4 što znači da je Jalžabet bolji u međusobnim susretima i ispada Zelengaj.

U 4. HNL bi trebali ući prvaci županijskih liga naše županije i Varaždinske županije. Kod Varaždinaca su trenutno vodeći klubovi Dubravka – Zagorac s 53 boda i Ivančica s 50 bodova i oni su kandidati za 4. ligu. Kod nas u Prvoj međimurskoj nogometnoj ligi glavni kandidat za viši rang je Omladinac (NSR) koji ima uoči posljednjih 90 minuta 54 boda, a slijede Mladost (SM) i Graničar (K) koji imaju po 51 bod.

Bit će ‘veselo’ u nedjelju u Novom Selu Rok gdje domaćinu treba barem bod za prvo mjesto, a gostu Sokolu sva tri boda kao pretposljednjoj ekipi za ostanak u ligi. Ako bi Omladinac kiksao kod kuće tada se bodovno s njim mogu izjednačiti Mladost (SM) koja dočekuje Trnavu ili Graničar koji igra u Kotoribi s Hodošanom. Tu je dosta kombinacija pa nećemo o svima jer se može dogoditi da dva kluba imaju isti broj bodova ili čak sva tri.

Iz 1. ŽNL bi trebala ispasti dva kluba jer u ovu ligu ulaze dva županijska prvaka u drugim ligama, a iz 4. HNL dolazi Sloboda Slakovec, dok će jedan klub u 4. HNL. Posljednja tri kluba su trenuntno Polet (P) s 30 bodova te Sokol i Naprijed koji imaju po 29 bodova. Naprijed kod kuće dočekuje Podturen, za Sokol smo spomenuli da gostuje u Novom Selu Rok kod Omladinca, dok će Polet (P) bodove spasa tražiti kod BSK-a u Belici.

U 2. ŽNL skupina A odavno je prvak Kraljevčan 38 i on je novi prvoligaš. U skupini B je malo zamršenija situacija jer uoči posljednjih 90 minuta dva kluba imaju jednaki broj bodova. Bratstvo (J) i Mura imaju po 61 bod. Bratstvo (J) u nedjelju gostuje kod Plavih u Peklenici, a Mura u Svaskoj Vesi kod Bratstva. Ostvare li oba kluba pobjedu prvaci će biti Jurovčani jer imaju bolje međusobne susrete.

U 2. ŽNL skupini A posljednja je Dubrava Sivica koje je na žalost odustala nakon jesenskog dijela prvenstva, dok će u skupini B bit još jako velikih borbi oko izbjegavanja samog začelja. Hajduk (Š) ima 29 bodova, Šenkovec 28 i Zasadbreg 27. Hajduk (Š) u nedjelju gostuje u Mačkovcu kod Omladinca, Šenkovec dočekuje Slobodu (M), a Zasadbreg je domaćin Hajduku (B). Ostvare li sva tri kluba pobjede Zasadbreg ispada u niži rang.

U 3. ŽNL prvak je Draškovec koji ima 57 bodova, a sigurno će viceprvak biti Borac (DH) s 53 boda te će oni iduće godine biti novi drugoligaši. Tu će biti zanimljivo za vidjeti kako će klubovi biti razmješteni, odnosno tko će u skupinu A, a tko u skupinu B ili će se opet dogoditi neka varijanta da oba kluba uđu u skupinu A, a netko od drugoligaša preseli iz skupine A u skupinu B.

Uoči posljednjeg nedjeljnog kola dosta je varijanti i kombinacija, sigurno će biti zanimljivo, pogotovo u susretima gdje klubovima ‘gori pod petama’. Puno se neslužbeno priča o ‘puštenim susretima’ i ‘dogovorenim utakmicama’ u završnici prvenstva pa će neki susreti itekako pod povećalom navijača i supraničkih uprava bude li nešto sumnjivo, a vjerujemo da će susreti biti zabilježeni i raznim video materijalima koje često dobivamo nakon utakmica. Nitko ništa ne zna i svi sve znaju, no naravno da je takve radnje teško ili nemoguće dokazati i da to ‘nitko ne radi’ pa se baš nitko ne želi ni previše službeno baviti time.

Vrijedi opet spomenuti za kraj i obavijest na službenoj web stranici Međimurskog nogometnog saveza koju je objavio povjerenik za suđenje Mijo Horvat: ‘Poštovani nogometni suci! Delegiranje za 30. kolo Međimurskih nogometnih liga koje se igra 10.06.2018. (nedjelja) biti će objavljeno dana 10.06.2018. (nedjelja) u 13 sati.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije