STOLNI TENIS Matiji Bariću dvostruka kruna i pokal u trajno vlasništvo

Povodom obilježavanja dana Grada Čakovca u subotu je u dvorani 2. Osnovne škole održan 3. Kup Grada u stolnom tenisu na kojemu se u 7 kategorija za pokale organizatora natjecalo 64 igrača i igračica iz naše, Križevačko-koprivničke i Varaždinske županije, Zagreba te Ljutomera, Maribora i Murske Sobote iz susjedne Slovenije.

Brojem prijavljenih najmasovnija je bila kategorija seniora u kojoj je igralo 18 igrača, a u kojoj su se natjecatelji osim za pokale za prva 4 mjesta borili i za veliki prijelazni pokal Grada Čakovca. Pobjednik na dva do sada odigrana turnira je bio Matija Barić iz Igea Željezničara iz Varaždina, koji je bio pobjednik i u subotu pa mu je veliki pokal pripao u trajno vlasništvo. Kao i na 2. turniru prošle godine, njegov protivnik u finalu je bio Rinaldo Jurinec iz STK Šenkovca, a treće mjesto su podijelili ‘mladi lavovi’ iz MSTC Čakovca Filip Godina i Stjepan Škoda.


Među 11 mlađih veterana najbolji je bio Zoran Vidović iz STK Šenkovca, koji je u finalu pobijedio Stanislava Lošića iz zagrebačke Arene Prečko, dok su pokale za treće mjesto osvojili Dario Henezi i Mario Uršanić iz STK Čakovca.


U kategoriji starijih veterana, u kojoj se natjecalo 15 igrača, Tomislav Koprivec iz STK Putjana je obranio prošlogodišnje prvo mjesto, savladavši u finalu Zvonimira Turka iz STK Čakovca, a njihovi polufinalni protivnici, koji su podijelili treće mjesto, su Darko Fijavž iz Ljutomera i Božidar Križanec iz Sračinca.


Reprizu finala s 2. Kupa, prošle godine, gledali smo u kategoriji najstarijih veterana (10 igrača) u kojoj je Đuro Paher iz Sloge Novoselec pobijedio Jožefa Žeksa iz Murske Sobote, prvaka Slovenije za starije veterane, a pokale za treće mjesto su osvojili Rino Megla iz Putjana i Željko Odorčić iz zagrebačkoga Petra Zrinskog.


Za kategoriju seniorki nažalost su se prijavile samo dvije igračice pa smo gledali tek susret između Maje Trupković iz Šenkovca i Petre Babić-Gašparlin iz STK Čakovca, u kojemu je uspješnija bila Šenkovčanka.


Za razliku od njih u kategoriji veteranki je igralo čak osam igračica. U finalu je Tatjana Toplek iz Šenkovca izgubila od Sande Vidović iz Turbomixa Zagreb pa nije uspjela obraniti lanjsko prvo mjesto, a treće mjesto su podijelile Vesna Perhoć iz BMW-11 Zagreb i Sandina kolegica iz Turbomixa Ivana Medvedović.


Igrala se i kategorija parova, a među 25 prijavljenih pobijedili su Matija Barić iz Igea Željezničara s partnerom Filipom Godinom iz MSTC Čakovca ispred Maje Trupković i Rinalda Jurinca iz STK Čakovca, dok su bronce osvojili Gumilar i Žekš te Henezi i Križanec. Pobjedom je Barić osvojio dvostruku krunu, a i obranio prošlogodišnje prvo mjesto, samo što je tada igrao u paru s Borisom Preksavcem iz Putjana, a finale je lani igrao i Jurinec, ali mu je tada partnerica bila Anja Novak.



U svim kategorijama, osim u kategoriji seniorki, su odigrana i utješna natjecanja u koja su bili uključeni igrači i igračice, koji su osvojili treća i četvrta mjesta u kvalifikacijskim skupinama, a svi koji su ušli u polufinala su nagrađeni medaljama.



Turnir je svečano otvorio član Izvršnoga odbora Međimurskoga stolnoteniskog saveza Vinko Grgić, nagrade najuspješnijima su uručili član IO STK Putjana Rino Megla i Goran Balić, koji je sa Željkom Podgorelec-Sirc i Lovrom Balićem uspješno vodio turnir.

REZULTATI

SENIORI (18 igrača)
– 1/8 finala: Dario Grd (Goričan) – Robert Lehkec (Putjane) 3:0, Nino Bašek (Mala Subotica) – Goran Spahija (STK Čakovec) 3:0; 1/4 finale: Matija Barić (Igea Željezničar) – Grd 3:0, Filip Godina (MSTC Čakovec) – Denis Tratnjak (USTA Belica) 3:0, Stjepan Škoda (MSTC Čakovec) – Bašek 3:0, Rinaldo Jurinec (Šenkovec) – Igor Vesenjak (Goričan) 3:0; 1/2 finale: Barić – Godina 3:0, Jurinec – Škoda 3:0; finale: Barić – Jurinec 3:2
– utješno: 1. Nikola Merdanović (USTA Belica), 2. Lovro Varga (Mihovljan), 3. David Štefić (Sveta Marija) i Dominik Toplek (Mihovljan)

MLAĐI VETERANI (11 igrača)
– 1/4 finale: Stanislav Lošić (Arena Prečko, Zagreb) – Dean Lajtman (Putjane) 3:2, Zoran Vidović (Šenkovec) – Vladimir Rapaić (Putjane) 3:1; 1/2 finale: Lošić – Henezi Dario (STK Čakovec) 3:0, Vidović – Mario Uršanić (STK Čakovec) 3:0; finale: Vidović – Lošić 3:1
– utješno: 1. Danko Šimon (STK Čakovec), 2. Dean Marčec (Nedelišće), 3. Ivica Knežević (Čakovec Rozika biro) i Renato Novak (Putjane)

STARIJI VETERANI (15 igrača)
– 1/4 finale: Tomislav Koprivec (Putjane) – Vojko Gumilar (Murska Sobota) 3:0, Božidar Križanec (Sračinec) – Dražen Šoltić (Putjane) 3:0, Zvonimir Turk (STK Čakovec) – Radovan Šarić (Putjane) 3:0, Darko Fijavž (Ljutomer) – Nenad Novak (Putjane) 3:1; 1/2 finale: Koprivec – Križanec 3:0, Turk – Fijavž 3:2; finale: Koprivec – Turk 3:0
– utješno: 1. Mladen Železnjak (Putjane), 2. Zlatko Murković (Putjane), 3. Stjepan Šalamon i Branko Zelić (Putjane)

NAJSTARIJI VETERANI (10 igrača)
– 1/4 finale: Željko Odorčić (Petar Zrinski, Zagreb) – Vinko Grgić (ŠŠK Čak) 3:0, Rino Megla (Putjane) – Franjo Krznar (Hodošan) 3:0; 1/2 finale: Đuro Paher (Sloga Novoselec) – Odorčić 3:0, Jože Žekš (Murska Sobota) – Megla 3:0; finale: Paher – Žekš 3:1
– utješno: 1. Ladislav Varga (STK Čakovec), 2. Vladimir Šestak (STK Čakovec), 3. Vladimir Dunjko i Mirko Doroghazi (oba Putjane)

SENIORKE (2 igračice)
Maja Trupković (Šenkovec) – Petra Babić-Gašparlin (STK Čakovec) 3:0

VETERANKE (8 igračica)
– 1/2 finale: Tatjana Toplek (Šenkovec) – Vesna Perhoć (BMW-11, Zagreb) 3:2, Sanda Vidović (Turbomix, Zagreb) – Ivana Medvedović (Turbomix) 3:1; finale: Vidović – Toplek 3:1
– utješno: 1. Đurđa Zver (Mihovljan), 2. Željka Podgorelec-Sirc (Putjane), 3. Jasna Šinko (Rakuni Werner metal, Zagreb) i Gordana Antončić (Mihovljan)

PAROVI (25 parova)
– 1/4 finale: Barić/Godina – Grd/Vesenjak 3:0, Henezi/Križanec – Lošić/Odorčić 3:1, Gumilar/Žekš – Lajtman/Lehkec 3:2, Jurinec/Trupković – Koprivec/Megla 3:1; 1/2 finale: Barić/Godina – Henezi/Križanec 3:0, Jurinec/Trupković – Gumilar/Žekš 3:1, finale: Barić/Godina – Jurinec/Trupković 3:1

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije