MLADEN IGNAC Budući njegovatelj najbrži u čakovečkoj utrci

Mladen Ignac iz Murskog Središća pobjednik je II. Polumaratona Zrinskih u utrci na 5 kilometara koji se održao jučer, 29. travnja.

Mladen ima 17 godina i učenik je Srednje škole Čakovec i školuje se za njegovatelja. Atletikom se bavi od početka 1. razreda srednje škole, a član je Atletskog kluba Međimurje.

Bio je najbolji u kategoriji gradske utrke na 5 kilometara za muškarce.

– Osjećaj je bio odličan. Nisam očekivao takav rezultat jer sam bio svjestan da će nas mnogo trčati s ciljem da pobijedimo, a samo jedna osoba može prva ući u cilj, rekao nam je Mladen.

Ovo je prvi put da je sudjelovao u Polumaratonu Zrinskih, ali to nije njegova prva utrka na dulje staze. Sudjelovao je na utrkama Lige Globetka te utrkama na 7,8 kilometara i postizao jako dobre rezultate.

– Htio bih pohvaliti organizaciju utrke. Odlično je bilo vidjeti mnoštvo mladih srednjoškolaca koji su volontirali i odvojili svoje vrijeme za pomoć u ovakvom projektu.

Moje bavljenje sportom je tek započelo. Bavit ću se trčanjem dok me noge budu nosile. Planovi su mi da završim srednju školu i nastavim trenirati – moja je želja postati profesionalni trkač na duge staze – kaže.

Mladenu je na Facebook profilu divnu čestitku napisala profesorica iz Srednje škole Čakovec Petra Horvat.

– Mladen Ignac, ti si nevjerojatan! Svaka čast na tvom trudu, upornosti i optimizmu s kojim pristupaš životu. Čestitam na današnjem uspjehu. Pravi si uzor za mlade ljude i veliko ohrabrenje svim starijima. Baš sam sretna što te poznam, napisala je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije