VEŽU IH GODINE I IME Graničar Kotoriba sklopio prijateljstvo u Slavoniji

NK Graničar Kotoriba, član 1. ŽNL međimurske, osnovan je daleke 1928. godine, a ove godine će obilježiti veliki jubilej – 90 godina rada i postojanja.

Klub je osnovan pod imenom Sloga, a 1932. godine mijenja ime u Graničar. Rad im je bio zabranjen od 1936. do 1939. godine zbog djelovanja lijevo orijentiranih radničkih i seljačkih sindikata unutar kluba.

U novije vrijeme klub je često nosio dodatne, sponzorske nazive, tako da se jedno vrijeme zvao Graničar Patrick, a kasnije Graničar Ellabo.

U jeku priprema za proslavu 90. godišnjice, Kotoripčani su ostvarili suradnju s imenjakom iz Slavonije. Naime, NK Graničar iz Stupničkih Kuta, malog mjesta kraj Slavonskog Broda, također je osnovan 1928. godine. Tako su ova dva kluba poveznicu našla, osim u imenu, i u godini osnutka.

Kotoripski Graničar bit će gost onog slavonskog 23. i 24. lipnja na njihovoj velikoj proslavi, a ove subote u Kotoribi su ugostili nekoliko članova Graničara iz Stupničkih Kuta kako bi razradili detalje oko proslave, ali i buduće suradnje.

Prema riječima rukovodstva oba kluba, čini se kako neće stati samo na tome, nego će klubovi njegovati prijateljske odnose i u budućnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije