STOLNI TENIS U 5. i 6. Međimurskoj ligi kolo prije kraja poznati prvaci

Nakon stanke zbog uskršnjih blagdana i turnira TOP-12 nastavljeno je prvenstvo u Međimurskim ligama Međimurske novine. U prvih 6 liga je odigrano 17. kolo, a u 7. ligi 1 odgođena utakmica 19. i utakmice 20. kola. Slijedom postignutih rezultata kolo prije kraja već su poznati prvaci u 5. i 6. ligi, a u ostalim ligama ćemo ih doznati nakon utakmice završnoga kola. U prvih 5 liga su poznate i ekipe koje će ispasti u niže lige, a u šestoj će odluka o tome pasti u 18. kolu.

1. liga
Odigran je posljednji veliki derbi u kojemu je ZEN-Šenkovec 2 s visokih 7:3 pobijedio Mihovljana 3 Prima biro i s njim se bodovno izjednačio na tablici. Visokoj pobjedi tricom je najviše pridonio Matija Barić, veliki doprinos s 2 pobjede je dodao Zoran Vidović, a po 1 su upisali Rinaldo Jurinec i par Jurinec/Vidović. U slučaju da prvenstvo završe s istim brojem bodova kao i Mihovljančani značajna će biti i 2 seta Božidara Krnjoula protiv Bujana, jer će tada o prvacima odlučivati za 1 set bolji rezultat u njihovim međusobnim utakmicama.

Putjane Brid su, uz trice Paule Markati i Borisa Preksavca lako dobile Katex i sigurne su treće, a za četvrto mjesto se bore Čakovec 1, koji je u 17. kolu savladao Mihovljana 2 i MSTC Čakovca 2, koji je bio bolji od HE-DRE 1. Utakmicu za prestiž odigrali su posljednji Lopatinec 1 i sigurno deveta Kos-Kotoriba 2, koju su Kotoripčani nakon početnoga vodstva od 4:0 na kraju dobili sa 6:4.

2. liga
Daleko odmakli Nedelišće 1 i Mala Subotica 1 su izborili nove pobjede. Nedelišćanci s maksimalnih 10:0 protiv otpisanoga Lopatinca 2, a Sobočanci, uz trice najuspješnijega igrača lige Nine Bašeka i Ivice Pongračića, nad Draškovcem u gostima.

Treće mjesto je visokom pobjedom nad Hodošanom 1 i prije završnoga kola osigurala Kos-Kotoriba 3, iskoristivši i izgubljeni bod GSTK Preloga 1 u gostima kod posljednje plasiranoga ŠŠK Čaka pa će se Priločanci s Donjim Kraljevcem 1, pobjednikom u 17. kolu nad neprepoznatljivim ZEN-Šenkovcem 3, u završnom kolu međusobno boriti za četvrto mjesto.

3. liga
Vodeći Goričan 1 je u gostima s visokih 9:1 pobijedio već otpisano Nedelišće 2. S bodom zaostatka ga prate Putjane 2 i s 2 boda manje Čakovec 2, koji su međusobno podijelili bodove. Konačni poredak će se rješavati u završnom kolu. U slučaju da svi završe s istim brojem bodova prvaci će biti Gorčenci, ako poravnati završe Goričan 1 i Putjane 2, bolji je Goričan 1, a prvi je i u slučaju da na vrhu završi s istim brojem bodova kao i Čakovec 2.

Siguran četvrti već je Čakovec 4, koji je uz trice Petre Babić-Gašparlin i Marijana Čižmešije pobijedio Hodošana 2, a peti GSTK Prelog 2, nakon uvjerljive pobjede nad posljednjim na tablici Dragoslavec Bregom. Odgođena je utakmica između Čakovca 3 i USTA Belice 1.

4. liga
I vodeći Zasadbreg i s bodom manje drugoplasirani ZEN-Šenkovec 4 u 17. kolu su pobijedili. Zasadbrežani novom tricom Nikole Magdalenića uvjerljivo Čakovec Rozika biro, a Šenkovčani još uvjerljivije u gostima HE-DRU 2 pa će odluka o prvaku pasti u završnom kolu.

Čakovec 5, koji je uz tri pobjede Danka Šimona u derbiju bio bolji od Lopatinca 3 siguran je treći ispred Lopatinčana, a bodove su osvojile i obje mihovljanske ekipe. Četvrta u gostima protiv USTA Belice 2, a peta nad Putjanama 3, s kojima se bodovno izjednačila na tablici pa će u 18. kolu pasti odluka o 7. i 8. mjestu.

5. liga
Goričan 3 je osvojenim bodom u gostima kod bez Stanislava Sovića oslabljene Kos-Kotoribe 5, u kojoj je tricom blistao Dragan Rajher, već osigurao prvo mjesto. Za drugo i treće i pokale sponzora liga u završnom kolu će se boriti ZEN-Šenkovec 5, koji je u 17. kolu uvjerljivo i bez nepobjedive Dine Ratajec savladao posljednje plasiranu Malu Suboticu 2, Kos-Kotoriba 5 i Putjane 5, koje su uz tricu Dražena Šoltića bile bolje od Donjega Kraljevca 1.

U međusobnim utakmicama ekipa iz donje polovice tablice Donji Vidovec 1 se pobjedom u međusobnom susretu na bod približio Putjanama 7, s kojima se pobjedom u gostima nad otpisanim Putjanama 4 MLD, uz tricu Davida Štefića, bodovno izjednačila Sveta Marija 1.

6. liga
Goričan 2 je laganom pobjedom nad klincima iz Kos-Kotoribe 6, i bodom u odgođenoj utakmici 15. kola protiv USTA Belice 3, osigurao titulu prvaka. Beličanci, koji su u 17. kolu, uz tricu Josipa Habijana Đusa, donijeli bodove s gostovanja kod Donjega Vidovca 2, pred posljednje kolo imaju bod prednosti pred Goričanom 5, koji je bio uvjerljiv protiv Nedelišća 3 i HE-DRE 3, koja je u gostima bila bolja od Svete Marije 2 i oni se bore za srebro i broncu.

Gornja polovica tablice završava Putjanama 6, koje su u gostima, uz tri pobjede Renata Novaka, savladale GSTK Prelog 3, a u završnom kolu će pasti odluka tko će uz Kotoripčane ispasti u 7. ligu, Preločanci ili Svetomarčani.

7. liga
Goričan 4 je u odgođenoj utakmici 19. kola donio bodove iz Lopatinca, a u 20. uz tricu Mihaela Blažeka savladao GSTK Prelog 4 pa će se u 21. kolu s Donjim Vidovcem 3 boriti za drugo mjesto.

Vidovčani nakon pobjede nad Putjanama 8 u slučaju poraza Čakovca 6, koji je u 20. kolu deklasirao Lopatinca 4, mogu biti i prvaci, a zasad je sigurno da će se 2 od ove 3 ekipe plasirati u 6. ligu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije