U MEĐIMURJU 4 497 registriranih nogometašica i nogometaša

Održana je redovna izvještajna Skupština Međimurskog nogometnog saveza kojoj je prisustvovalo 44 od 78 delegata s 146 važećih glasova. Izvješće o radu iznio je predsjednik saveza Mato Kljajić koji je uz ostalo u novom sazivu Skupštine HNS-a, član je Izvršnog odbora i predsjednik Komisije za amaterski nogomet. Na skupštini su bili dopredsjednik HNS-a Marijan Kustić, koordinator za natjecanja HNS-a Neven Šprajcer i međimurski župan Matija Posavec.

Međimurski nogometni savez broji 75 nogometnih klubova (73 muške momčadi i 2 ženske ekipe) s ukupno 4497 registriranih nogometašica i nogometaša. U međimurskim nogometnim ligama u tri stupnja natjecanja imamo 59 momčadi, 9 klubova je u 4. HNL skupina Čakovec – Varaždin, Međimurje je u 3. HNL istok i u 1. HNL za žene su Trnava Goričan i Katarina Zrinski Čakovec.



Mlađih uzrasta kojima se u MNS-u posvećuje velika pažnja je 102 momčadi te 17 organiziranih škola nogometa. Rad s mladima i model MNS-a prihvaćen je i u drugim sredinama te HNS-u, a velika je pomoć u tom radu od strane Međimurske županije i Međimurje plina. Međunarodni turnir mladih u Dunjkovcu/Pretetincu ove godine održava se jubilarni 20. puta.

4. HNL skupina Čakovec- Varaždin sjedište ima trenutno u Čakovcu. Izvrsno je organizirano klupsko malonogometno prvenstvo Međimurja u sportskoj dvorani Aton Nedelišće na umjetnoj travi s mantinelama. I dalje klubovi muku muče s liječničkim pregledima te se pokušava razriješiti taj problem. U sudačkoj organizaciji je problem premalog broja sudaca.

Tijekom protekle godine savez je prihodovao 547.826,40 kuna i s takvim prihodima i opsežnim djelokrugom rada jedan je od najjeftinijih saveza u Hrvatskoj. Izvješće o radu i izvješće Nadzornog odbora jednoglasno je prihvaćeno. Prihvaćena je Odluka o izmjenama i dopunama Statuta MNS-a i Odluka o novom Poslovniku o radu Skupštine i sada je sve usaglašeno s odredbama Zakona o sportu.



Marijan Kustić je rad saveza ocijenio primjernim za druge sredine, obećao pomoć oko terena s umjetnom travom, a što se tiče liječničkih pregleda sportaša HNS- je tu vrlo aktivan u razgovorima s odgovornima za sport u Ministarstvu sporta.

Matija Posavec pak je obećao i dalje pomoć županije, posebno u radu s mladima i s predsjednikom MNS-a Matom Kljajićem tom prilikom potpisao ugovor o donaciji 50 000 kuna za te namjene. Za mlade je Hrvatski nogometni savez Međimurskom nogometnom savezu odobrio iznos od 192 000 kuna koji će se iznos podijeliti školama nogometa i klubovima koji imaju organizirani rad s mladima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije