TURNIR U Maloj Subotici 80 mladih šahista

U subotu, 24. ožujka u restoranu “Fortuna” Mala Subotica odigran je drugi krug II B Kadetske lige-centar u šahu. U organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza nastupilo je 18 ekipa s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

Domaćin i organizator cjelodnevnog prvenstva u šahu za mlade šahiste (odigrano 4., 5. i 6. kolo) bio je ŠK “Dinamo” iz Palovca. U veoma jakoj konkurenciji u kojoj prednjače ekipe iz Varaždinskih Toplica i Koprivnice, ekipa ŠK “Dinamo” bori se za sam vrh, a tu je i mlada ekipa iz ŠK “Sloboda” Mihovljan.

Da je šahovska igra veoma popularna kod mladih pokazuje i ovako velik broj mladih šahista, do 16 godina starosti. S mladim šahistima se intenzivno radi u šahovskim klubovima i u školama i to je dobar temelj za napredak šaha.

Sve čestitke organizatoru drugog kruga ŠK “Dinamo” iz Palovca na čelu s predsjednikom kluba i voditeljem “škole šaha” Dragutinom Srnecom.

U organizaciji su zdušno pomagale Slađana Cirkvenčić, tajnica kluba, i Ivančica Šegović, blagajnica. Zadnji krug (7., 8. i 9. kolo) igra se 14. travnja, a domaćin je ŠK “G.Mihaljevec” iz Gornjeg Mihaljevca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije