STOLNI TENIS Igor Tkalec odradio uspješnu sezonu u Luksemburgu

Igor Tkalec, bivši uspješan igrač MSTC Čakovca, svoju stolnotenisku priču nastavlja u Luksemburgu. Tamo kao doktorand političkih znanosti radi na Sveučilištu, a uključio se i u stolni tenis pa je s prvom ekipom DT Lengera uspješno odigrao svoju prvu luksemburšku sezonu. I to veoma uspješno, osvojivši dva ekipa i jedan pojedinačni trofej.



Najprije sa suigračima – Belgijancem Dirckom Gavryjem i Luksemburžanima Yvesom Tononom i Camileom Putzom Frank Think kup, a zatim i Division promotion. Dva kola prije kraja prvenstva njegov DT Lenger je i matematički osigurao naslov prvaka pa će u idućoj sezoni s prvim sastavom nastupati u drugoj nacionalnoj diviziji. Pojedinačno pak je osvojio treće mjesto na regionalnom prvenstvu i pokazao svoje velike mogućnosti.



Kaže da je jako zadovoljan klubom i impresioniran masovnošću i infrastrukturom stolnoga tenisa u maloj državi Luksemburg. Cijeli sustav igranja je drugačiji nego u Hrvatskoj pa se pobjednik u najvišim rangovima natjecanja određuje u osam ili devet partija (četiri igrača po dvije pojedinačne partije i dva para).


On preferira taj sustav, jer sva četiri igrača trebaju dati određeni doprinos da bi se izborila pobjeda, a iznenadio ga je visok nivo igranja u svim višim divizijama. Nada se da će njegov DT Lenger uz potencijalna pojačanja u idućoj sezoni ući u borbu za plasman u prvu nacionalnu diviziju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije