BRATSTVO (SV) na vrhu tablice uz puno odricanja i truda

Nogometni klub Bratstvo iz Savske Vesi jesenski je prvak Druge županijske nogometne lige – skupina B. Nakon nekoliko godina nezadovoljstva igranja u skupini A i ranije istočnoj skupini ekipa iz Savske Vesi je odlično odradila jesenski dio polusezone i trenutno je jedan od glavnih kandidata za osvajanje prvog mjesta, no pred njima je još jako dugačak i težak put.

Kako je održana skupština kluba napravili smo kratak osvrt na njihovu proteklu godinu. U proljetni dio sezone Druge županijske nogometne lige – skupina A 2016./2017. krenuli su s gotovo istim sastavom, osvojili 50 bodova i završavali prvenstvo na diobi 4. mjesta zajedno s Dubravčanom iz Donje Dubrave. Mogu biti zadovoljni ostvarenim rezultatom, ali i igrom gdje se vidi veliki napredak.

U nedostatku podmlatka bili su primorani spojiti se sa Školom nogometa Sloga Čakovec gdje nastupaju zajedno s ekipom U-17. Neke utakmice bile su odigrane i u Savskoj Vesi.

U pripremnom razdoblju za sezonu 2017./2018. osvojili su po treći put turnir u Strahonincu gdje su u finalu bili bolji od ekipe NK BSK Belica. Klub organizira svake godine već tradicionalno malonogometni turnir gdje je prošle godine nastupilo 14 ekipa 2. srpnja. Velika zahvala igračima ide igračima seniorske ekipe koji su svojim radom prije i tijekom turnira omogućili da organizacija bude na visokom nivou kao i svake godine. Treba spomenuti veteransku ekipu koja također nastupa u skupini središte i pomaže u radu kluba.

Uz pomoć Mjesnog odbora obojala se ograda oko terena, na tribinama su zamijenjene daske, a zahvaljujući Stjepanu Horvatu i Franji Horvatu unutarnje prostorije kluba dobile su novi izgled, a vanjski dio izgleda puno bolje zahvaljujući Ivanu Bajkovcu. Na održavanju objekta organizirane su radne akcije čišćenja, nabavljeni su elementi za kuhinju, proširen je prostor u sali, kompletna rasvjeta je obnovljena kao i elektroinstalacije te je servisiran sustav grijanja.



U natjecateljskoj sezoni 2017./2018. natječu se u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi – skupina B s klubovima iz zapadnog dijela Međimurja. Na svim domaćim i gostujućim utakmicama imaju veliku podršku navijačke skupine Žibeki koji su također zaslužni za odlične rezultate u ovoj sezoni. U osam domaćih utakmica ostvarili su sedam pobjeda i jedan neriješen rezultat sa susjednim Strahonincem.

Treba pohvaliti dobru suradnju sa svim udrugama u selu te se nadaju da će se tako nastaviti i ove godine, a posebna zahvala ide predsjedniku Mjesnog odbora Predragu Vabecu. U zimskom periodu, dok je trajala stanka, 30. studenog organizirali su turnir u beli.

Ekipa je većinom sastavljena od domaćih igrača, a oni koji to nisu svojim stažom u klubu već imaju status miljenika publike. Treba reći da je ekipa uz male preinake na okupu već duži niz godina te se kroz njihov rad i zalaganje vidi napredak iz godine u godinu. Djelovali su kao ekipa na terenu i izvan njega te je to još jedan pokazatelj da su ‘klapa’ i da dišu kao jedan.

Zahvaljuju i treneru Danijelu Novaku na strpljenju, upornosti i marljivom radu jer su igrači rasli iz utakmice u utakmicu, a rezultat svega je i prvo mjesto nakon jesenskog dijela prvenstva. Brigu oko terena i sportskog objekta prošlog ljeta preuzeo je vjerni navijač Tihomir Bel koji je teren doveo u odlično stanje, a pohvale drugih klubova govore sve. Sama uprava na čelu s predsjednikom Krešimirom Fučkom sastavljena je i od mlađih i od starijih članova te se to pokazalo dobitnom kombinacijom.

Velika zahvala ide Matiji Kozaru na donaciji sedam lopti za trening, Marku Tothu na sportskim torbama te Tomici Novaku na loptama za igru. Tvrtka Betaplast iz Donjeg Kraljevca donirala je nove mreže za golove. Zahvaljuju i svim mještanima na donacijama prilikom skupljanja godišnje članarine te donacijama tijekom sezone jer bez toga ne bi mogli funkcionirati.

Odmah na početku 2018. godine dobili su donaciju svečanih trenirki također od tvrtke Betaplast kojima se zahvaljuju. Njihov veliki navijač Damir Kregar donirao je sušilicu za opremu, a uprava, igrači i domar najsrdačnije zahvaljuju na vrijednoj donaciji.

Predsjednik Krešimir Fučko ovako je završio svoje izlaganje: ‘Puno je odricanja, truda, rada, tolerancije, organizacije i pomoći potrebno da jedan ‘mali klub’ funkcionira i radi u vremenu gdje je situacija sve teža, gdje nogomet kao sport je u opadanju. Da li se to manifestira zbog nedostatka igrača ili jedne zasićenosti ne znam, ali mi uspijevamo nekako privući ljude nekakvim akcijama, turnirima i naravno vrhunskim rezultatima za koje su zaslužni trener i igrači, ali i svaki pojedinac koji je bar malo doprinio u radu kluba. Sve je to jedan lanac gdje je baš svaka karika jako važna.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije