STOLNI TENIS Međimurski stolnoteniski vikend

Nakon tjedan dana stanke prvenstvo se ovoga vikenda nastavlja u HEP Superligi i Međimurskim ligama Međimurske novine, a dva su tjedna odmarale i ekipe u 1. Hrvatskim ligama istok pa će svi naši stolnotenisači u subotu i nedjelju biti ponovo u punom pogonu. Osim liga igra se i tradicionalni 35. Kup Grada Rijeke u kadetskim i juniorskim kategorijama na kojemu će devet igrača i jedna igračica iz međimurskih klubova.

HEP Superliga (Ž)

Igračice Hodošana po rasporedu su u nedjelju od 11 sati u dvorani hodošanske OŠ domaćin Varaždinu. Varaždinke su na trećemu mjestu na tablici i s Aquaestilom iz Duge Rese se ravnopravno bore za drugo mjesto i broj dva u doigravanju za prvakinje pa su protiv naših apsolutne favoritkinje. U 7. kolu, na gostovanju u Varaždinu, Hodošan je protiv tada drastično pomlađenoga domaćina izgubio 4:2, a te dvije partije je protiv mladih Tene Kovaček i Lucije Sitar dobila je Paula Markati.

Sad se Varaždinke zbog značaja ove utakmice za njih sigurno neće igrati rezultatom i igrati u jačoj postavi predvođenoj seniorskom prvakinjom Hrvatske Petrom Petek pa će ekipa Josipa Markatija, bez obzira u kojemu sastavu igrala, imati tek minimalne šanse.

1. Hrvatska liga istok (M)

Sve četiri naše ekipe u ligi u 10. kolu u subotu gostuju. Put Slavonije, u Vinkovce, gdje igraju protiv Cibalije i Lokomotive, će Kos-Kotoriba i Mihovljan, a u Osijeku će bodove protiv Vodovoda 2 tražiti Putjane i MSTC Čakovec. Subotnje gostovanje naročito je značajno za Kotoripčane, koji traže bar jednu pobjedu za odmak od posljednjeplasiranoga Graničara, zadržavanje devete pozicije i ostanak kroz kvalifikacije ili čak ili u najoptimističnijoj kombinaciji i preskakanje na tablici Cibalije te osmo mjesto i ostanak bez kvalifikacija.

U tome očekuju i pomoć Mihovljančana, koji u subotu ne bi smjeli kiksati, ali i zaigrati mnogo bolje nego u prvom dijelu kada su kao domaćin obje utakmice protiv istih protivnika izgubili. Gledamo li rezultate MSTC Čakovca i Putjana u prvom dijelu prvenstva, u kojima su i jedni i drugi pobijedili Vodovod 2, Putjančani su zbog pobjede od 4:0 papirnati favoriti, a teže bi trebalo biti Čakovčanima, koji su slavili s 4:3, uz dvije pobjede Karla Jambora, kojega će vjerojatno u subotu u Osijeku zamijeniti Jakov Jakelić.

1. Hrvatska liga istok (Ž)

U 10. kolu od naših ekipa u subotu igra samo GSTK Prelog, a igračice Mihovljana i Šenkovca su slobodne. Preločanke su domaćin Požegi, sa sedam pobjeda četvrtoplasiranoj na tablici i protiv iskusnih gošći ne mogu tražiti prvu pobjedu u prvenstvu. Zato je i u ovoj utakmici glavna zadaća mladih igračica Rajka Jagara da skupe što više iskustva potrebnoga za iduće sezone. Utakmica u maloj dvorani Osnovne škole u Prelogu počinje u 17 sati.

Međimurske lige Međimurske novine

U subotu u 17 sati na rasporedu su utakmice 14. kola u prvih šest liga, a u sedmoj, koja igra trostrukim bod sustavom i u međuvremenu je odradila 14. i 15. kolo, će se igrati 16. kolo. U 1. ligi najinteresantnija je utakmica između ZEN-Šenkovca 2 i Putjana Brida, koja je već odigrana i koju su dobili Šenkovčani pa preskočili Putjančane na tablici na drugom mjestu dva boda iza Mihovljana 2 Prima biroa, koji je također odigrao i dobio utakmicu protiv Lopatinca 1 i sačuvao prvu poziciju.

U 2. ligi kao interesantnu bismo izdvojili međusobnu utakmicu ekipa iz sredine tablice Draškovca i Donjega Kraljevca 2, u trećoj derbi između Goričana 1 i Čakovca 3, dok bi u četvrtoj ligi interesantna mogla biti utakmica između Lopatinca 3 i Mihovljana 4. Zanimljiv bi u petoj ligi biti derbi između Kos-Kotoribe 5 i Putjana 5, dviju ekipa, koje još uvijek mogu ugroziti vodeći Goričan 3, a u šestoj derbi između USTA Belice 3 i Goričana 5, koji se bore za drugo mjesto. Najmirnije bi mogle proći utakmice u sedmoj ligi u kojoj nema utakmice u kojoj bi bilo neke velike neizvjesnosti.

35. Kup Grada Rijeke

U nedjelju, s početkom u 10 sati, u dvorani Osnovne škole Srdoči u Rijeci će se igrati 35. Kup Grada Rijeke za kadetske i juniorske kategorije za koji su prijavljeni mladi igrači i igračice iz naših klubova. Među njih devetero za bodove za rang liste Hrvatskoga stolnoteniskog saveza će se boriti Ivor Colev (Putjane) u kategoriji najmlađih kadeta, Matija Strbat (MSTC Čakovec) i Denis Toplek (Mihovljan) među mlađim kadetima, Noa Vresk i Antonio Bodalec (oba Mihovljan) u kategoriji kadeta, Mihovljančani Dominik Toplek, Niko Vidović, Filip Vinković i Lovro Varga među juniorima te Franka Mesarić iz Putjana u kategoriji najmlađih kadetkinja. Za kategoriju juniorki su od naših prijavljene Hana Zadravec (Mihovljan) i Nika Lukša (Kos-Kotoriba), ali je ova kategorija otkazana zbog samo tri prijave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije