RANKO OREHOVEC iz Čakovca trči Ultra trail du Mont Blanc

Ranko Orehovec je 37-godišnji trail trkač iz Čakovca i član kluba SRD 315 sjeverozapad. Nakon što je postigao odlične rezultate na trci ‘100 milja Istre’ i ‘The North Face Lavaredo Ultra Trail 2017.’, Ranko kreće na jedno od najvećih trkačih natjecanja na svijetu ‘Ultra trail du Mont Blanc’ u mjesecu kolovozu ove godine.

‘Ultra trail du Mont Blanc’ ili UTMB jedan je od najtežih ultramaratona današnjice i simbol ljudske izdržljivosti koja za svakog ozbiljnog trkača ima kultni status. Kruži na masivu Mont Blanca, koji se proteže na udaljenosti od oko 170 kilometara s deset kilometara uspona/spusta i prolazi kroz dijelove Švicarske, Italije i Francuske.

To je najnemilosrdnija europska utrka koja se trči po surovom alpskom terenu. Veći dio staze je iznad 2.000 metara nadmorske visine. Radi se o izuzetno dugoj planinskoj utrci u kojoj trkači prolaze brojnim visokogorskim prijevojima, u teškim vremenskim uvjetima (noć, vjetar, hladnoća, kiša ili snijeg).

Prolazeći kroz rijeke, glečere i surov alpski teren ova utrka natjecatelje vodi na čak 10 planinskih vrhova. Sa startom i ciljem u Chamonix–u, većina natjecatelja na stazi provede dvije noći, budući da je vremenski limit za završiti utrku 46 sati i 30 minuta. Iako se UTMB održava od 2003. godine i zauzima važno mjesto u sportskom svijetu, ovo je prvi put da ima priliku sudjelovati i predstavnik Čakovca.

Bit će ovo pravi izazov za ovog Čakovčanca, a Čakovec je ponosan grad prvog trail trkača koji je osvojio dovoljno bodova tijekom 2016. i 2017. godine da bi bio sudionik jednog od najvećih i najtežih trail staza.

Izuzetna je to prilika za promociju grada Čakovca, stoga Ranka u ovom izazovu s ponosom prati i Turistička zajednica grada Čakovca koja ga podržava u njegovim daljnjim uspjesima. Držimo fige!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije