CENTROMETAL ispustio dobivenu utakmicu

Nakon osiguranja pete pozicije prije doigravanja odbojkaši Centrometala odigrali su utakmicu u Zagrebu kod Medicinara u kojoj su veliku minutažu dobili igrači koji su manje nastupali u sezoni. Tako su cijelu utakmicu odigrali tehničar Karlo Novak i libero Vedran David, a većinu utakmice i Marko David.

Krenulo je manjom prednošću domaćina, ali nakon polovice seta prednost preuzima Centrometal. Gosti su se razigrali i poveli 18:13. Medicinar se vratio na poen zaostatka pred kraj seta, ali više od toga nisu uspjeli, Vincek blokira za 25:22.

Drugi set kreće izjednačeno, na 6:8 Marko David mijenja Vinceka. Nakratko je poveo Centrometal pa Medicinar vratio minimalnu prednost i tako se ušlo u završnicu. Nju su bolje odradili domaći igrači i s 25:20 izjednačili na 1:1.

Treći set Centrometal je poveo 8:6, no onda slijedi period igre u kojem Zagrepčani osvajaju pet uzastopnih poena. Tu su vanjski napadači gostiju redom griješili. Medicinar je do kraja seta bio bolji i s 25:17 došao do prednosti od 2:1.

Četvrti set je vraćen Vincek u igru, a Marko David je na mjestu primača zamijenio Jurasa. Poveli su Međimurci 4:0 te tijekom cijelog seta imali značajnu prednost. Kad su poveli 24:20 činilo se da će doći do poravnanja. Domaći se ne predaju i dolaze do 24:23. Tada Marko David loše prima servis u mrežu, no Karlo Novak je savršeno vadi iz nje i diže Vinceku koji prolazi iz teške pozicije za 25:23.

Na promjeni strana u petom setu Centrometal vodi 8:7. Nakon toga sve je Međimurcima polazilo za rukom i došli su do 13:8, dva poena do pobjede. No očajno su odigrali tu završnicu i omogućili Medicinaru da serijom 8:1 dođe do pobjede. Promašeni servisi Karla Novaka i Bogdanovića, dva smeča Bogdanovića i jedan Vinceka u blok i tri direktna poena na prijemu Marka Davida, uz jedan prolaz Bogdanovića. Šteta za ovako propuštenu šansu.

U drugoj utakmici skupine Sisak je u Varaždinu pobijedio 3:2. Na tablici Centrometal ima 24 boda, Sisak i Medicinar imaju 18, a Kitro Varaždin 6. Centrometal je osigurao doigravanje i status Superligaša slijedeće sezone, dok će o drugom mjestu u direktnom susretu odlučivati Sisak i Medicinar. Centrometal u tom zadnjem kolu dočekuje Varaždince u subotu od 19:00 sati u Atonu.

OK MEDICINAR – OKM CENTROMETAL 3:2 (22:25, 25:20, 25:17, 23:25, 16:14)
Dvorana Trnsko u Zagrebu , gledatelja 100
Suci: Vurušić (Varaždin), Adamek (Zagreb)
Medicinar: Crnjević, Dumbović, Lučić, Rendić, Martinko, Brčić, Pribanić, Šmitlehner, Rugle, Skorin, Zelenika, Burčul, Nikolaus (treneri Arsić i Bičanić)
Centrometal: Bogdanović, Marciuš, Vincek, Juras, Vedran David, Hrvoje Novak, Palinkaš, Komosar, Karlo Novak, Čičković, Marko David, Pleh, Kovačić, Vugrinec (treneri Vabec i Siniša Novak)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije