CENTROMETAL opet ima uspješnu sezonu

Odbojkaši Centrometala dva kola prije kraja regularnog dijela lige osigurali su peto mjesto prije doigravanja. Lani se momčad do zadnjeg kola borila za tu petu poziciju, malo je nedostajalo da i ne uspiju. Ove sezone to su radili mnogo jednostavnije.

Ove sezone Centrometal je u ligu ušao ojačan. Što se tiče početne postave od prošle sezone nitko nije napustio klub. Momčad je ojačana s čak dva srednja blokera, s Komosarom iz Siska i Čičkovićem iz Zagreba. Na toj poziciji je uz njih igrao i veteran Palinkaš.

Na poziciji primača klub je najjače pojačanje dobio iz svojih redova. Mladi Antonio Juras iz Vularije je sazrio te odlično odigrao većinu sezone u početnoj postavi. Uz njega tu su još bili Bogdanović i Posavec. Od lani su bili isti tehničar Gotal, korektor Vincek iz Varaždina te libero Kurteš. Oni su iznijeli većinu sezone. Manju minutažu dobivali su ostali igrači Karlo, Ivan i Hrvoje Novak, braća David, Vuk, Kopačević i Marciuš.

Sama liga je bila jača nego lani. Zagrebačka Mladost se znatno pojačala, dok su Kaštelani kao lanjski prvaci ostali na istom nivou. Ostalih šest ekipa bilo je podjednako i bilo je teško prognozirati njihov plasman uoči početka lige. Rijeka koja je prošle sezone bila treća zadržala je istu momčad.

Osječka Mursa promjenila je par igrača koji su bili nepoznanica. Zagrebački Medicinar kao novajlija u Superligi okupio je ekipu prepunu bivših igrača zagrebačke Mladosti. Kitro Varaždin također je značajno ojačao ekipu ušavši u Superligu. Sisak pak je odlazak Komosara nadoknadio dovođenjem najboljih igrača Karlovca.

Cilj Centrometala bio je pokušati ući među prva četiri momčadi nakon prve faze, a ako to ne uspije u svakom slučaju osigurati šesto mjesto i plasman u doigravanje.

Kraj kalendarske godine Centrometal je dočekao na četvrtom mjestu. No porazi od Varaždina i Siska udaljali su ih od četvrtog mjesta. U zadnjem kolu imali su težak zadatak da plasman među četiri izbore u Osijeku kod direktnog konkurenta maksimalnom pobjedom što im nije uspjelo. Ulazak među četiri garantirao bi i ulazak u doigravanje i sačuvanje statusa Superligaša. Ovako su se za to morali izboriti na teži način.

U nastavak sezone u borbu za peto mjesto Centrometal je prenio svega bod više od Medicinara i Siska, a i Varaždin nadao da može među šest. No Međimurci su odlično odradili sve četiri dosadašnje utakmice. Redom su pobjedili kući Medicinar 3:0, vani Varaždin 3:1 te Sisak kod kuće 3:0 i u gostima 3:1. Time su osvojili svih 12 mogućih bodova i dva kola prije kraja odvojili se na nedostižnih 7 bodova prednosti.

U ovom tjednu Centrometal očekuju dva rezultatski nebitna susreta, u srijedu idu u Zagreb, te u subotu dočekuju Varaždince.

Doigravanje počinje u srijedu 14. ožujka. Protivnik Centrometalu će biti Rijeka. Igra se na dvije pobjede. Ako bude 1-1 prednost treće domaće utakmice imaju Riječani. U dosadašnjem dijelu lige Rijeka je pobjedila u svojoj dvorani 3:1, a Centrometal u Nedelišću istim rezultatom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije