FOTO Ribiči sumirali lanjski rad: Ove godine pred njima još jedan veliki ispit

U restoranu Kristal u Čakovcu danas, 25. veljače, prije podne lanjski rad su sumirali članovi Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije.

U izvješću predsjednika Saveza Zorana Pfeifera stoji kako je tijekom prošle godine u Savez bilo učlanjeno 4.093 ribolovaca koji su raspoređeni u 36 udruga.

Od toga broja su 634 mlada ribolovca što predstavlja povećanje za 6% u odnosu na 2017. godinu. Izrazio je zadovoljstvo što su ciljevi i zadaci svih komisija u cijelosti realizirani.

U ime Komisije za natjecanje izvješće je podnio njen predsjednik Filip Halić, Dragutin Peter je to učinio u ime Sudačke komisije. Izvješće o poribljavanju podnio je Ivan Varga koji je rekao kako je u međimurske vode pušteno ukupno 11.850 kilograma ribe, a dodao je kako je HEP u HE Čakovec i Dubrava pustio 1.100 kilograma šarana i 62 kilograma štuke.

U ime ribočuvarske Dravskog sliva govorio je njen predsjednik Željko Bubanić. Rekao je kako su lani bili na 264 skupna i 564 pojedinačnih izlazaka. U nastavku izlaganja predsjednik je naglasio:

– Na pismo namjere FIPS-i i za domaćinstvo svjetskih prvenstava za kategorije invalida i veterana upućeno 2015. godine dobili smo odgovor o prihvaćanju 2017. godine, konačnu potvrdu u prosinca, nakon kongresa Prezidija u Milanu.

Već ranije, a intenzivnije nakon odgovora iz FIP-e krenuli smo u realizaciju projekta. Preložili smo Organizacijski i Izvršni odbor, te financijski plan koji je usvojen i po kojem dalje postupamo, istaknuo je predsjednik.

Iznoseći, od 13 točaka sazdanih, plan i program rada za ovu godinu istaknuta, je slijedom gore iznijetog, organizacija Svjetskog prvenstva za master, veterane i invalide u Svetom Martinu na Muri, Selnici i Podturnu. Bit će to u lipnju u vremenu od 12. do 17.

Spremnost za dobrodošlicu i gostoprimstvo za to su na skupštini potvrdili Ervin Vičević i Perica Hajdarović, načelnici Selnice i Podturna te gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradske sredine gdje će biti svečano otvaranje.

Potvrđujući spremnost, Srpak je istaknuo kako iz ovih sredina u svijet mora biti odaslana najljepša moguća slika. Tajnik HŠRS Tomislav Feldhofer je rekao kako je siguran kako će Međimurci ovo natjecanje savršeno organizirati, a konačno u tome su se dokazali i prije četiri godine organizacijom Svjetskog prvenstva za seniore.

Skup su veličali, a u cilju uspostave nove suradnje predstavnici Županijskog športskog ribolovnog saveza Županije Zala Tamaš Makovec, koji je ujedno i član Državnog ribolovnog odbora Mađarske, i Žolt Komarny, potpredsjednik Županijskog športskog ribolovnog saveza Županije Zala i predsjednik Odbora omladinskog obrazovnog državnog Sportsko ribolovnog saveza Mađarske.

Predsjednik Pfeifer je u ime saveza prihvatio suradničku ruku.

U svečarskom dijelu skupštine dodijeljene su priznanja povodom rođendana društva, dodijeljena su priznanja uspješnim natjecateljima, a zahvalnicom je nagrađen novinar Mladen Grubić za pomoć i uspješnu suradnju sa SSRD Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije