SVAKA ČAST! Nicole Mikulan iz Donje Dubrave u teniskoj reprezentaciji Austrije

Po prvi puta je Nicole Mikulan uvrštena u austrijsku FED Cup reprezentaciju do 16 godina. Članice teniske reprezentacije Austrije Daniela Glanzer, Anna Gross i Nicole Mikulan izborile su pravo sudjelovanja na završnom turniru Tennis Europe Winter Cupa by HEAD koji se odigravao proteklog tjedna od 16. – 18. veljače u dalekoj Rusiji, točnije u Kazanju.

Na turniru je sudjelovalo osam najelitnijih U-16 reprezentacije Europe i to reprezentacije Njemačke, Francuske, Španjolske, Češke, Austrije, Bjelorusije, Ukrajine te domaćina Rusije.

Reprezentacija Austrije igrala je prvog dana sa jakim sastavom Ukrajine, ujedno drugim nositeljicama turnira te uvjerljivo izgubla rezultatom 3:0. Tek je nešto neizvjesnosti bilo u igri parova gdje su Anna Gross i Nicole tijesno izgubile 6-2, 7-6(6).

Drugog dana igrale su sa reprezentacijom Češke (4. nositelj) i izgubile identičnim rezultatom 3-0. Ni prva nositeljica Anna Gross nije mogla više od dobijenog seta u svome singlu. Reprezentacija Španjolske bila je treći suparnik te je rezultat nakon singlova bio izjednačen, ali su Austrijanke na kraju izgubile pobjednički poen u igri parova u napetom tie-breaku 6-3, 4-6, 10-7.

Reprezentacija Austrije na kraju je osvojila zadnje 8. mjesto, ali su potvrdile da spadaju u sam vrh europskog tenisa u svojem godištu. Turnir su osvojile reprezentativke Rusije te tako opravdale status favorita turnira. Više o završnom mastersu možete vidjeti klikom ovdje.

Nicole nastavlja s odličnim inozemnim rezultatima

Poziv u Fed Cup reprezentaciju Nicole je zaslužila zbog odličnih rezultata na ITF-turnirima diljem Austrije, ali i čitave Europe. I dosad je Nicole bila član reprezentacije, ali uvijek ona četvrta članica koja nije direktno sudjelovala u odigravanju značajnijih susreta.

Ovaj puta izbornik reprezentacije Bernd Wetter nije mogao, a da ne uputi Nicole poziv za reprezentaciju. Trenutno je peta igračica na rang listi do 16 godina u Austriji! Pošto je godinu mlađa od ostalih kolegica iz reprezentacije, druge bi godine trebala potpuno iskočiti u prvi plan i postati “prvi reket” svojeg tima.

Odlični rezultati nisu došli slučajno. U njih je uloženo mnogo sati napornog i predanog treninga. Treninzi se odvijaju pod paskom nadarenog trenera (i brata) Mischella Mikulana koji sve svoje znanje i iskustvo prenosi na Nicole.

– Čeka nas još puno rada i odricanja da bi došli do vrhunskih rezultata, ali to je jedini i ispravni put u građenju karijere, poručuje Mischell.

Suradnja s Babsi Schwartz

Odnedavno je u “Mikulan-team” uključena bivša WTA tenisačica Babsi Schwartz, nekadašnja 40. tenisačica na WTA-listi. Njezini savjeti posebno su važni u ovom periodu karijere mlade Nicole jer se ona sada formira ne samo kao kao tenisačica već i kao osoba. Rezultati ove suradnje već su vidljivi te se nadamo da će u budućnosti biti još bolji. Dobri rezultati nisu promakli ni lokalnim novinama.

Obitelj Mikulan, mama Anna i tata Mladen, osigurali su Nicole sve uvjete za vrhunsko bavljenje tenisom te uvijek uskaču kada treba, kada “stvar zapne”. Oni su tu u ulozi trenera, psihologa, navijača i kritičara, no ponajviše su samo roditelji koji pružaju “miran kutak”, a i rame za plakanje kad je to potrebno.

Karijera svakog sportaša prožeta je rezultatskim uspjesima i neuspjesima tako da ni Nicole nije iznimka. Upravo je zato važno da je obitelj uvijek tu kada je najpotrebnije.

Trio fantastikus

No, nije Nicole samo odlična tenisačica, ona je i odlčna učenica gimnazije Sankt Polten te se ovim putem zahvaljuje svim nastavnicima koji imaju razumjevanja za njezino bavljenje tenisom. Izostanci nisu rijetki, ali je to cijena koju plaćaju mladi sportaši pa im je podršla u školi vrlo važna.

– Odličnih rezultata u školi ne bi bilo da tu nije “tria fantastikus”, tvrdi Nicole. Pod tim nazivom kriju se tri najbolje prijateljice – Nicole, Barbara Čižmešija i Mirta Strbat. Iako su Barbara i Mirta, koje žive u Donjoj Dubravi, stotinama kilometara udaljene od Nicole, svakodnevno se čuju putem modernih tehnologija i pomažu u rješavanju zadaća i svladavanju novog gradiva.

Kandidatkinja za najsportašicu grada

Odlični inozemni rezultati nisu prošli nezapaženo ni od strane grada Purkersdorfa u kojem Nicole živi i trenira, pa je nominirana za najsportašicu grada. I vi možete doprinjeti u ovom izboru te dati svoj glas dati upravo Nicole. Glasati se može klikom ovdje.

– Čestitamo našoj Nicole na pozivu u reprezentaciju Austrije kao i postignutim rezultatima u zadnjih nekoliko mjeseci te joj želimo još puno uspjeha u daljnjoj karijeri. Sportaši su najbolji ambasadori u svijetu, a Nicole je uvijek naglašavala da je bila i uvijek će ostati naša Dobravčica! – kaže Kristijan Krušelj iz Teniskog kluba ‘Dubravčan’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije