RADOST ostvarila treću pobjedu

U ženskoj košarkaškoj Extra liga Radost Čakovec je pobijedila Jelšu Šmarje 43:38. Bolje su susret otvorile gošće, bacanjem i košem Polajžer Š. povele tri razlike, ali Bašek tricom utakmicu vraća na početak. Kao što smo i očekivali, utakmica je od samog početka bila agresivna, obrana na razini faula, gošće Bašek nisu dale da diše, izmjeljivale su se na njoj igrajući flaster, ali ona im još jednom uzvraća tricom u prvoj četvrtini.

Prilagodile su se i naše igračice njihovoj igri, postavile čvršće, zagrađivale, skakale, borile. U drugoj četvrtini ponestalo je snage za tako čvrstu igru i taj period gošće dobivaju 6:15. Na poluvremenu rezultat je tek 19:25, što je samo pokazatelj koliko je teško bilo postići koš i kakva obrana se igrala.

U drugom poluvremenu okrenuta slika, naše postavljaju zonski presing, prisiljavaju gošće na nekoliko izgubljenih lopti i naših laganih koševa. Tu četvrtinu dobiva naša ekipa 15:5 i vraća prednost u svoju korist (34:30). Do kraja igrala se neizvjesna utakmica, ali uspjele su naše zadržati prednost i ostvariti treću pobjedu u Ženskoj Extra ligi.

Slijedi pauza od mjesec dana, prema rasporedu iduća utakmica je na rasporedu 10. ožujka u Žirju, ali u tom periodu trebali bi odigrati odgođenu utakmicu s Koprom o čemu ćemo vas izvijestiti.

EXTRA LIGA ŽKK RADOST – ŽKK JELŠA ŠMARJE 43:38 (13:10; 6:15; 15:5; 9:8)
Sastav: Bašek 19, Rodek 10, Hlebec 8, Škoda 3, Obadić 2, Mikolaj Ma 1, Mikolaj Mi, Valkaj, Polanec, Mađar

Z-19 ŽKK RADOST – ŽKK PODRAVAC 44:86 (9:25; 16:11; 7:21; 4:18)
Sastav: Škoda 14, Bašek 12, Obadić 10, Janković 4, Mađar 2, Novak 2, Valkaj, Rodek

U drugom kolu juniorske lige naše igračice uvjerljivo su poražene od Podravca. Izmučene, plave, teških nogu od večeri prije, u prvom su poluvremenu pružile još kakav takav otpor protivnicama (poluvrijeme 25:36), ali u nastavku više nije bilo snage. Gošće su laganim koševima, kontrama i polukontrama sigurno povećavale svoju prednost do konačnih 44:86.

U juniorskoj ligi sudjeluju samo četiri kluba: Podravac, Koprivnica, Radnik Križevci i Radost Čakovec. U prvom kolu naše su uvjerljivo pobijedile Radnik 50:80. U prvom krugu očekuje ih još utakmica s Koprivnicom.

Z-15 ŽKK RADOST – ŽKK BISTRA MOLVE 47:52 (10:12; 12:20; 15:8; 10:12)
Sastav: Janković, Rodek, Novak, Kasapović, Rušnjak, Mikulić, Buhin

Za kraj, u večernjem terminu odigrale su mlađe kadetkinje zanimljivu i neizvjesnu utakmicu. Našoj Niki Rodek, nositeljici igre bila je to treća utakmica u dva dana s gotovo punom minutažom u svim utakmicama, ali ni u jednom trenutku nije rekla da ne može i uz Janković kapetanski je vodila svoju ekipu.

Uz borbenu Rušnjak, a i sve ostale igračice, držale su se naše u igri, ali s druge strane vrlo dobra i nezaustavljiva bila je Hudjek M. U posljednjim minutama pogodila je Rodek tricu i na trenutak vratila nadu, ali gošće su sigurno privele susret kraju. Unatoč porazu čestitamo našim igračicama na pruženoj igri, a protivnicama na pobjedi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije