ŽNK KATARINA ZRINSKI počeo s pripremama

Ženski nogometni klub Katarina Zrinski iz Čakovca počeo je s pripremama za nastavak sezone. Na prozivku trenera Nevena Kreslina u dvoranu I. Osnovne škole u Čakovcu javilo se dvanaest igračica. U novu sezonu klub će ući s pola nove ekipe u udarnoj postavi. Napomenimo da je klub na jesen završio na osmom mjestu I. HNL-žene s osvojenih devet bodova.

Agilna uprava na čelu s predsjednikom Ivanom Mezgom te potpredsjednicima Dinom Posavcem i Ivom Vurušićem, operativcem kluba direktorom Željkom Bacingerom, Snježanom Horvat i predstavnikom Grada Čakovca Tomislavom Toplekom čini sve da klub digne na višu razinu i omogući igračicama što bolje uvjete igranja za Katarinu Zrinski.



Veliki posao je odradio sportski direktor Mladen Kuček, koji je rekao: ‘U novu polusezonu ulazimo u dosta izmijenjenom sastavu. Na žalost, napustilo nas je šest igračica i to: Melanija Kovačić koja odlazi u Njemačku radi zaposlenja, Morena Mikolaj i Patricija Horvat iz obiteljskih razloga. Golmanica Sanja Šoltić i napadačica Andrea Šćukanec – Hopinski otišle u drugi klub, Ivona Vugrinec se oprostila od nogometa i sada trenira mlade rukometašice.

Kada se tome doda neizvjestan status Barbare Perčić koja radi posla ne može prisustvovati treninzima i odigravanju svih utakmica, mogu samo konstatirati da smo njihovim odlascima puno izgubili… Međutim, svjesni tih problema, potrudili smo se i uspjeli dovesti šest igračica.



Golmanicu smo pronašli u Zaboku, a zove se Valentina Smiljanec. Pericu Cicijelj napadačicu iz Dubrovnika, pronašli smo u Zagrebu jer sada tamo živi. Doveli smo još jednu napadačicu Anu Mekovec iz Križevaca koja je do sada igrala za ŽNK Lepoglava. Obranu će nam pojačati Sara Klarić iz Siska koja isto živi u Zagrebu te Tamara Tkalec iz Ludbrega i Josipa Samardžija iz Nove Gradiške koja se preselila u Savsku Ves.

Mislim da ćemo dovođenjem ovih kvalitetnih igračica uspjeti nadomjestiti prije spomenutih šest igračica koje više ne igraju za naš klub, a i postavili temelje za stabilnost kluba i uspješnije naredne sezone’, rekao je sportski direktor Mlade Kuček.



Profesora Nevena Kreslina, trenera prve ekipe, pitali smo o planovima priprema te terminima odigravanja prijateljskih utakmica do početka priprema: ‘Pred pripremni dio igračice su odradile individualno trčanjem dionica od pet do deset km, ukupno šest ponavljanja, a omogućena im je bila sportska dvorana dva puta tjedno po dva sata. O odrađenim trčanjima igračice su slale meni na uvid elektronskih putem gdje se vidi točno odrađena ruta. Korektno su odradile taj zadatak i zadovoljan sam s njima i njihovom pristupu i angažmanom.

Daljnji planovi su slijedeći: dva puta tjedno atletska staza s teretanom na SRC Mladost plus dva puta tjedno dvorana u I. OŠ Čakovec. Na vanjske terene krećemo 19. veljače tri puta tjedno. Kombinirat ćemo vanjske terene, atletsku stazu s teretanom i dvoranu, ukupno 3-4 treninga tjedno plus utakmica.



Imamo dogovorenih nekoliko domaćih, ali i međunarodnih utakmica. Raspored odigravanja prijateljskih utakmica je slijedeći: 10. veljače ŽNK Đurđevac, 18. veljače ŽNK Agram Zagreb, 21. veljače ŽNK Beltinci, 25. veljače ŽNK Dinamo Zagreb, 4. ožujka ŽNK Maribor, 11. ožujka igra se Hrvatski nogometni Kup za žene i 18. ožujka je početak prvenstva. Evo za sada imamo dogovoreno pet protivnika za naš pripremni dio’, rekao je profesor Kreslin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije