ŽELJKO SOKAČ: ‘Najveće pojačanje – nema odlazaka’

Nogometaši Mladost Kometa iz Preloga krenuli su s pripremama pa smo o aktualnostima pitali predsjednika Željka Sokača.

eMedjimurje: Kako stojite s prijelaznim rokom u Mladosti Komet?
Sokač: Za sad nema velikih promjena. Čak mogu reći, mada je prijelazni rok tek počeo da odlazaka neće biti. Nadam se da će tako i ostati. I to će biti naše najveće pojačanje. Prinova imamo, vratio nam se nakon nekoliko mjeseci Dino Bukal, koji će, kada se pripremi, biti veliko pojačanje i dodatna konkurencija našim mladim igračima. Također se nadam da će nam se uskoro priključiti i Tino Hladnik koji je početkom prvenstva doživio ozljedu trbušnog zida koju eto vuče već skoro pola godine.

Ostatak ekipe je ostao isti: Filip Farkaš, Petar Božek, Robert Jambrović, Damir Horvat, Jakov Halić, Petar Baksa, Silvio Radiković, Matija Radiković, Davor Balent, Mislav Sraka, David Farkaš, Nikola Bukal, Denis Vuk, Patrik Tišljarić, Emanuel Pintarić, Denis Golubić. Tu su i mlade snage: Luka Varga, Adrijan Radiković, Leonardo Lacković, stižu i Antonio Grabant, Dino Škiljo, Filip Varga, dečki koji polako stižu iz naših juniora. Iskreno, kako naš trener Bunc kaže, kad bi tu mladost ostavili na okupu nekoliko godina bilo bi fantastično.

eMedjimurje: Koje su ambicije za proljeće?
Sokač: Početak proljeća će sve odrediti. Četvrtfinalna utakmica kupa protiv Zasadbrega 77 pa onda dosta dobar raspored, Gojanec, Slakovec, Rudar i Zelengaj. Mislim da ćemo već na startu odrediti kakvo će nam biti proljeće. Ambicija je doći do finala kupa. Mislim da je to cilj broj jedan, a plasman u vrh, među prvi pet – šest ekipa je realan.

Mislim da nema svemirskih ekipa u ovoj ligi. Pokazali smo u jesen da možemo sa svima igrati, a utakmice smo gubili uglavnom zbog vlastitih grešaka. No treninzi moraju doći na naplatu, naša je ekipa je dobra i poštena i biti će sve u redu.

eMedjimurje: Rano ste krenuli s treninzima.
Sokač: Hvala Bogu vrijeme nam ide na ruku. Krenuli smo već 10. siječnja, trenira se četiri puta tjedno, a nadam se da će i vrijeme dozvoliti igranje prijateljskih utakmica. Treniramo u našem Parku Mladosti te u SRC DG Sport u Prelogu. U svakom slučaju spremni ćemo dočekati prvenstvo.

Sudjelovali smo i na Zimskom prvenstvu Međimurja u Atonu gdje smo stigli do polufinala. Igrali smo sa daleko najmlađom momčadi u završnici i mogu reći da nas je samo umor i naše greške u polufinalnom ogledu sa Pušćinama odvojio od finala. Valja istaknuti da trenutno u Mladosti Komet imamo 180 igrača, od najmanjih šestogodišnjaka do veterana.

Prijateljske utakmice:
28.01. ČSK Čehovec
4.2. Mladost Sveta Marija
10.2. Sloboda Varaždin
11.2. Podturen
14.2. Tehničar Cvetkovec
17.2. Dinamo Domašinec

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije