MOMAK ZA POBJEDE Stjepan Novak obožava rad s mladim košarkašima

Stjepanu Novaku iz Čakovca tek su 34 godine, a već je u radu s mladim košarkašima postao poznat diljem Međimurja i preko njegovih granica. Kako i ne bi kada je od djetinjstva zaljubljen u košarku koju je počeo igrati već u prvom razredu osnovne škole.

– Bilo je to u Trećoj osnovnoj školi u Čakovcu. Prvi trener, i koji me uveo u svijet košarke, je moj ujak Branko HajdinjakPajo. Do juniorskog staža trenirao sam u KK ‘Međimurje’ Čakovec, gdje nakon ozljeda i bolesti prestajem s treniranjem košarke, kaže Stjepan o počecima.

Dodaje da nakon nagovaranja ujaka Paje i Srećka Šopara da im pomaže u radu s djecom pristaje na to i sa svojom punoljetnosti već vodi prvu ekipu dječaka, ali još pod mentorstvom Branka Hajdinjaka – Paje.

– Od 2003. godine pa do 2013. godine radim s raznim kategorijama u KK ‘Međimurje’ Čakovec, a u sezoni 2013./14. preuzimam seniorsku ekipu koju su prve godine činila 3 seniora i ostatak juniora i kadeta, a s mlađim uzrastima radim bez prestanka svih godina.

Krajem sezone 2016./17. odlučio je prekinuti rad sa seniorima pa posvećuje svu pažnju djeci, a sumirao je kako u četiri sezone rada sa seniorima, samo se u prvoj sezoni nisu borili za naslov prvaka, dok su u drugoj i četvrtoj sezoni zadnje njihove utakmice odlučivale o prvaku.

U sezoni 2015./16. su postali prvaci A2 Lige – Sjever te igrali kvalifikacije za prvu ligu gdje su odlučili da igraju sa svojim domaćim kadrom kojim su i osvojili naslov prvaka. To je bila nagrada za sav rad i trud igračima.

– Pozivam svu djecu neka dođu i probaju se baviti ovim prekrasnim sportom, poručuje Stjepan.

Uz rad u KK ‘Međimurje’ kao vanjski suradnik prvo je vodio košarkaše II. OŠ Čakovec gdje su 2008. godine bili državni prvaci u košarci i to dječaci koji su ponikli u klupskoj Školi košarke. Isto tako, kao vanjski suradnik s košarkašima I. OŠ dvije godine za redom osvaja 3. mjesto u državi. I ti dječaci su ponikli u Školi košarke KK ‘Međimurje’.

– Kao vanjski suradnik radim i u čakovečkoj Gimnaziji ‘J. Štolcer Slavenski’ već 10 godina, gdje smo isto tako dva puta osvojili 3. mjesto u državi, dodaje za kraj s puno ponosa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije