STELA POSAVEC ‘Čast mi je biti u konkurenciji s Andreom Penezić u konkurenciji’

Već 23 godine Sportske novosti organiziraju izbor za najbolju rukometašicu Hrvatske. Izbor će se održati danas u petak između utakmice muških reprezentacija Hrvatske i Crne Gore. U izboru će sudjelovati određeni broj novinara prema izboru organizatora, muški i ženski izbornik, predsjednik HRS-a te predsjednik udruge sudaca HRS-a.

U konkurenciji su pet rukometašica: Andrea Penezić (Vardar), Aneta Benko (Krim Mercator), Marijeta Vidak (Podravka Vegeta), Larissa Kalaus i Stela Posavec iz Lokomotive. Najmlađa među njima je Stela Posavec, a upravo smo s njom porazgovarali uoči izbora, donosi hrvatskareprezentacija.hr.

Budući da si najmlađa u izboru, kakvi su tvoji dojmovi?
Veliko mi je zadovoljstvo što sam nominirana za rukometašicu godine i što stojim u konkurenciji uz velika imena poput Andreje Penezić i Anete Benko. Iza Lokomotive stoji jako dobra sezona i drago mi je što su to stručni ljudi prepoznali.

Seniorska reprezentacija nam je dosta pomlađena, možemo li se u budućnosti nadati velikom rezultatu?
Ženska reprezentacija nam je trenutno jako pomlađena uz samo nekoliko starijih i iskusnijih igračica koje daju stabilnost u reprezentaciji. Iako je ekipa mlada, ne nedostaje znanja, discipline i volje te je samo potrebno malo više vremena i strpljenja da se dobro posloži i uigra.



Prošle sezone Lokomotiva je briljirala u Europi, da li ste spremne sve to ponoviti?
Ove sezone opet igramo Challenge cup i želja nam je da obranimo prošlogodišnji naslov. Što se tiče domaćeg prvenstva, tu smo ispred Podravke i nadam se da ćemo se na vrhu zadržati do samog kraja. U klubu sam već sezonu i pol te sam jako zadovoljna sa sveukupnim stanjem u klubu i ekipi što je vidljivo po našim rezultatima.

Reci nam nešto o svojoj budućnosti i ambicijama?
Već 12 godina treniram rukomet i vidim se u tome narednih godina. Karijeru sam započela u Zrinskom iz Čakovca te polako napredujem iz dana u dan. Nemam nikakva preambiciozna očekivanja ni želje jer gdje i koliko dugo ću igrati pokazat će vrijeme. Trenutno mi je cilj da uz rukomet završim prve tri godine na fakultetu.

Prognoziraj uspjeh ‘Kauboja’ na Europskom prvenstvu?
Nadam se polufinalu uz veliku podršku i prednost domaćeg terena, a ta dugo očekivana zlatna europska medalja ovisi samo o njima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije