FOTO Ribiči Linjaka iz Palovca na ‘Kantošu’ ispratili staru godinu

Na jezeru Kontoš u Palovcu već tradicionalno svake godine ribiči ispraćaju staru godinu. Vrijeme ih je poslužilo jer vani je kao da je proljeće, a ne zima. Od preko 170 članova okupilo se njih 30-ak. Cilj je u stvari lijepo druženje uz ovaj put nezaobilazne čevapčiće i pečene piletine. Sve bi se to lijepo zalijalo dobrim gemištom.

Ribiči su narezali drva, cijepali ih jer uskoro će imati godišnju skupštinu i potrebna su im za loženje. Naime, imaju peć na kruta goriva i tako se griju, a drva im služe za grijanje ali i za pečenje na roštilju. Od rukovodstva koje je još uvijek aktualno, primijetili smo predsjednika Ljubomira Žulića i blagajnika Gorana Lipića. Osim pripreme drva, istovremenog pečenja piletine, ribiči su napravili i inventuru podruma i razvrstali sve one stvari koje im ne trebaju više. Naravno da su dečki na dnevnom redu bile i ribičke priče o ulovu i gdje kakva riba grize. Uglavnom bila je to još jedna prilika za izmjenu iskustva.

Miro Mesarić i Danijel Frančić uhvatili su se motora za čamac da ga pokušaju osposobiti za vožnju čamcem. Iako nitko nije vjerovao da će motor upaliti i da će ga pokrenuti za vožnju po jezeru – uspjeli su na opće zadovoljstvo svih prisutnih ribiča. Na Kontošu je bio porisutan i Božidar Strahija koji je ribički sudac i koji brine o svim pravilima ribičkog sporta. No ovaj put nije bio u ulozi suca već kao pomagač oko drva i oko inventure predmeta iz podruma.

Spomenimo samo kako je najveći problem palovskih ribiča struja jer bi se tada mogli napraviti i drugi sadržaji. Za sada se snalaze s agregatima jer problem im je auto-cesta Zagreb-Goričan kako bi doveli struju do ribičkog doma. Planovi za struju postoje već godinama ali je taj zahvat veoma skup i sami to neće moći financirati. Možda bi se uspjelo uz pomoć donatora, Općine Mala Subotica i lovačkog društva “Prepelica”. Poželimo im da uspiju riješiti taj veliki problem, ako ne u 2018. godini onda možda u narednim godinama.

Sportsko ribolovno društvo “Linjak” iz Palovca ima 3 takmičarske ekipe. Dvije seniorske i jednu kadetsku ekipu. Okosnica njihova druženja je natjecanje u svim ligama koje postoje. Svu energiju su preusmjerili na natjecanja i to im je jedino važno. Društvo koje postoji već 29 godina. Ponosni su što su prvaci Međimurskog Kup-a i prvaci Međimurske lige.

Brinu o svom okolišu oko jezera Kontoš – košnja trave, uređivanje natjecateljske staze i uređenje stepenica okolo jezera. U planu su lagane pripreme za proslavu 30. godišnjice društva koje će se održati ove godine. S kadetima su sudjelovali na KUP-u Hrvatske u Topoljskom Dunavcu u Batini.

Aktualno rukovodstvo Ljubomir Žulić – predsjednik, Zdravko Jurčec – zamjenik predsjednika, Velimir Medvedec – tajnik, Goran Lipić – blagajnik stalno brinu o velikom članstvu i natjecateljskim ekipama kako bi imale sve što im je potrebno za natjecanje. Jezero Kontoš u Palovcu je tipa ribolova “ulovi i pusti”. Sportski ribolov gdje se riba ne nosi kući, nego se eventualno poslikate s njom i pustite je natrag u jezero.

Nastup u Crnoj Gori

U Crnoj Gori sudjelovalo je 16 međunarodnih ekipa iz različitih zemalja. “Linjak” iz Palovca je bila jedina ekipa iz Hrvatske i bili su veoma zadovoljni organizacijom i kako su bili lijepo primljeni u Crnoj Gori. Bili su na Vir-Pazaru na Skadarskom jezeru. S lijepim dojmovima vratili se u domovinu bez ikakvih problema. Naravno da je to iziskivalo i određena financijska sredstva, tako da su se i tu snašli.

Kroz 2017. godinu s tri ekipe održali su preko 50-ak natjecanja i od svega im je najdraža zasluga; plasman u I. hrvatsku ligu u lovu “lov ribe udicom na plovak”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije