FOTO I VIDEO Utakmicama u Maloj Subotici skupili 16.760,00 kuna za Ivana Sabola

>> Humanitarni turnir za malog Ivana Sabola u Maloj Subotici (Srijeda, 13.12.2017.)

Voditelj službe policije u PU međimurskoj Kristijan Srpak ove godine započeo je humanitarno trčati polumaraton.

>>> VIDEO Dirljiva priča iz Međimurja – Kiki odlučio pomoći Ivanu

– U razgovoru s prijateljem on je ponudio da za mojih pretrčanih kilometar staze, bilo koje utrke, on donira 100 kuna u humanitarne svrhe, kazao nam je Kristijan Srpak.

Prijatelji iz Male Subotice i Palovca Srpaku su skrenuli pozornost da u Palovcu ima jedan osmogodišnjak, Ivan Sabol, kojemu je pomoć prijeko potrebna i tako je krenulo. I tako je krenulo. Pozitivno, plemenito, humano.

U dosadašnjim akcijama, što trčanjem, što igranjem malog nogometa, Kiki je animirao ljude i prikupio oko 40 tisuća kuna.

Novac se prikuplja i dalje jer nesretnoj sudbini i životnoj priči sretan kraj se još ne nazire.

Tako je i rekreativna malonogometna družina okupljena oko Domino bara iz Palovca, a u kojoj igra i Srpak, odlučila praktički ‘ad hoc’ da u ovo predbožićno vrijeme i oni daju svoj doprinos. Inicijativi su se priključili Malonogometni klub Mala Subotica koji je odigrao protiv općinara Općine Mala Subotica i rekreativci okupljenih oko Bajzovih dvora koji su igrali s Domino barom.

Tako su u srijedu u Školskoj športskoj dvorani OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici odigrane dvije malonogometne utakmice koje je popratila brojna publika. Svi su došli u dvoranu s jednim ciljem – pomoći Ivanu.

Općinari Općine Mala Subotica

Rekreativci okupljeni oko Domino bara

MNK Mala Subotica

Rekreativci okupljeni ispred Bajzovih dvora

Rezultat je bio nebitan. Bitan je bio cilj. I on je ostvaren i iznad očekivanja organizatora.

U ovoj humanitarnoj akciji, skupljeno je što donacijama dobrih ljudi u dvorani te poduzetnika – 16.760 kuna!

Organizator se zahvaljuje na donacijama, bilo u gotovini ili najavljenim uplatama na račun svima koji su došli u dvoranu i popratili ovu akciju, svima anonimnima koji su dali svoj doprinos, igračima, sucu te medijskim pokroviteljima Radiu 1, eMedjimurju, RTL-u kao i donatorima – Domino baru, Bajzovim dvorima, MNK Mala Subotica, rekreativcima ispred Domino bara i Bajzovih dvora, općinarima, Udruzi mladih Općine Mala Subotica, Klesarstvu Baranašić, Vlado d.o.o., IN Promociji, Radio 1, Hill-montu, OPG-u Stjepan Vrančić, OPG-u Lovrenčić, vinarijama Borisa Novaka i Alojza Tomšića, Magmi te Cropeku.

Za Ivana su ranije znatna sredstava uplatili i Općina Mala Subotica te Međimurska županija.

Ivan Sabol iz Palovca vedar je osmogodišnjak koji se bori s kroničnim zatajenjem bubrega i koji je boravio u Italiji te će ako se zadovolje svi preduvjeti, nesebično dobiti bubreg od majke. Pored te bolesti, Ivan ima i bolest “mekanih kostiju”, odnosno deformaciju ruku i nogu.

Novčana sredstva za oporavak prijeko su potrebna.

Ukoliko želite pomoći, možete uplatiti sredstva na humanitarni račun koji je otvoren na ime Ivanove bake.

Ružica Blažić, Benkovec 88, Mala Subotica: HR7223400093231044586, s naznakom “Pomozimo Ivanu”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije