PRVI PUTA svi klubovi na Skupštini Međimurskog nogometnog saveza

Održana je Skupština Međimurskog nogometnog saveza na kojoj je bilo 66 članova od 80 te koji su imali pravo na 211 glasova od mogućih 238. Ovo je bila prva Skupština koja je okupljala sve predstavnike klubova.



Nakon uvodnog dijela i biranja radnih tijela Zorislav Srebrić je kao gost prenio pozdrave predsjednika Davora Šukera uz napomenu da je on najviše puta tijekom svog mandata posjetio baš Međimurje. Srebrić je naglasio da Međimurje imao ‘apsolutno pravo na izuzetno zadovoljstvo što već devetnaest godina ima turnir mlađih dobnih skupina Međimurec te da od 23 kandidata za SP u rusiji njih je čak 14 bilo na ovom turniru što je posebnost ovog turnira’ te je prenio još jednom velike pohvale organizatorima.

Srebrić je ispričao Šukerov program rada u idućem mandatu koji obuhvaća sedam strateških točaka: reprezentacija, sustav natjecanja, licenciranje klubova, infrastruktura, rad s djecom, borba protiv rasizma, zaštita i sigurnost te zakon o sportu i prateći pravilnici.



MATO KLJAJIĆ IMENOVAN U SKUPŠTINU I KANDIDAT ZA IO HNS-A

Do sada je naš savez imao dva člana u Skupštini HNS-a, Matu Kljajića i Damira Dominića. U novom sazivu imat će samo jednog člana i to će biti Kljajić. On je ujedno i kandidat za Izvršni odbor HNS-a. Skupština će se održati 22. prosinca i bit će zanimljivo pratiti glasanje, a ukupno je u pitanju 59 glasova.

Stjepan Hamonajec se javio za riječ te rekao da mu je drago što svi klubovi imaju svoje predstavnike u novom sazivu Skupštine te da se nada da će Međimurje imati člana u IO HNS-a.

Izneseni su plan rada i financijski plan koji se kreće u okvirima od pola milijuna kuna. Kljajić je pozvao nazočne da mogu u svakom trenutku provjeriti rad saveza i na što se troše novci.



POLICIJSKI IZVIDI ZBOG ŽIGA I PROBLEMATIČNI LIJEČNIČKI PREGLEDI

Pod točkom razno klubovi su pozvani da se prijave na novo zimsko malonogometno prvenstvo s mantinelama u Atonu.

Kljajić je pozvao klubove na suradnju s policijom zbog izvida koji će se obavljati. Problem su žigovi kod određenog broja klubova oko liječničkih pregleda i u tijeku je istraga.

Za liječničke preglede veliki je problem niz godina što u Međimurju nema liječnička sportske medicine. Drugi je problem što pregled vrijedi šest mjeseci, a cijena je 120 kuna. Kako je Kljajić rekao logičnije je da preglede obavlja obiteljski liječnik opće medicine koji bolje poznaje pacijente od kratkotrajnih pregleda.



Kljajić se još dotaknuo pri kraju teme kandidature za predsjednika HNS-a. Izvršni odbor donio je odluku da se podrži kandidatura Davora Šukera. Smatraju da županijski savezi zaslužuju veću pažnju, nego je to bilo do sada. Na početku skupštine skupina nezadovoljnih navijača je protestirala o čemu više možete pročitati na kraju teksta. Na samoj Skupštini ni jedan zastupnik nije govorio o ovoj temi.

Dragutin Katalenić je zatražio da se glasa o njegovu prijedlogu da se u HNS-u traži ponovno vraćanje 3. HNL Sjever. Kljajić je preporučio da se o tome očituju samo klubovi 3. HNL, 4. HNL te eventualno neki klubovi iz 1. ŽNL što je na kraju i prihvaćeno.

Postavljeno je pitanje treba li zimski prijelazni rok jer klubovi ne mogu na dulje vrijeme računati na nekog igrača, rečeno je da se radi po pravilnicima krovnih organizacija i da su tu ruke županijskom savezu vezane, iako je očito da se radi na štetu klubova i nogometa u cjelini. Sam Kljajić je zaključio da za klubove nema gore odluke.



MEĐIMURJE ŽELI ČIST NOGOMET! GLAS ZA ŠUKERA JE GLAS ZA MAFIJU!

Kako je počela Skupština pred Hotelom park okupilo se nekoliko nezadovoljnih navijača koji su nam poslali svoj progals koji prenosimo u nastavku:

‘Godinama unazad svjedoci smo raznih malverzacija, prijevara i namještanja u hrvatskom nogometu. Umjesto da nam bude ponos i užitak, nogomet je u Hrvatskoj podređen interesima jednog jedinog čovjeka. Njegovo ime nije vrijedno spomena, ionako ga se može vidjeti po svim mogućim medijima, unatoč raznim sudskim procesima za pronevjeru milijuna i milijuna kuna.

Naravno, taj čovjek do takve moći nije došao preko noći – gradio je vlastiti sustav i puštao pipke u svim sferama nogometa i društva pa tako i županijskim nogometnim savezima. Upravo je to bit cijele ove priče. Svjedočimo komičnim situacijama u toku ove, nazovimo, kampanje za predsjednika HNS-a. Aktualna vlast, na čelu s Davorom Šukerom, u strahu od pojave dosad nezamislive konkurencije brže – bolje je raspisala izbore za 22. prosinca kako bi onemogućila bilo kakvu normalnu kampanju i predstavljanje programa.

Uostalom, ono što Šuker nudi nije program, već obećanje novčanih iznosa koji ionako pripadaju županijskim savezima. No, osvrnimo se konkretno na problem Međimurskog nogometnog saveza. Prema informacijama kojima raspolažemo, mnoštvo međimurskih klubova pobunilo se protiv Davora Šukera i htjelo je podržati kandidaturu Darija Šimića. Čim je takva informacija stigla i do vodstva MNS-a, predsjednik Mato Kljajić uz pomoćnike Darka Jambrovića i Igora Križarića u tajnosti saziva sjednicu Izvršnog odbora MNS-a.



Po našim, pouzdanim, informacijama, u četvrtak, 30. studenog je Matu Kljajića kontaktirao i sam Dario Šimić i predložio mu sastanak, kako bi zajedno s inicijativom bivših Vatrenih predstavio svoj program. Kljajić nije mogao naći slobodan termin za sastanak, nego je sazvao već spomenutu sjednicu IO za subotu, 2. prosinca u 10 sati ujutro.

Unatoč tome što u statutu MNS-a stoji da Skupština izglasava odluku o imenovanju kandidata za predsjednika HNS-a i članova Izvršnog odbora HNS-a, dodan je i članak koji govori da to isto može učiniti i IO, između dvije sjednice Skupštine. Vodeći se time, vodstvo Saveza sazvalo je Izvršni odbor kako bi, znajući da imaju većinu, izglasali potporu Šukeru.

Uz Kljajića, Šukerovu kandidaturu su podržali Damir Dominić, Robert Čižmešija, Alojzije Sobočanec, Zlatko Rajf, Dragutin Vuk i Ivan Cerovec, a protiv su bili Marijan Uršanić i Nino Bistrović, dok je Vlado Balent ostao suzdržan. Postavlja se legitimno pitanje – mogu li sedmorica članova IO donijeti ovako važnu odluku u ime svih skupštinara? Upravo zbog toga je promijenjen način rada Skupštine, kako bi svi klubovi mogli demokratski odlučivati!

Zgroženi poslušničkim načinom na koji se vodi Međimurski nogometni savez, najavljujemo daljnje konkretne akcije u svrhu vraćanja poštenja i povjerenja u međimurski nogomet i to legalno – pravnim aktivnostima s kojima ćete biti upoznati u bliskoj budućnosti, a glavni cilj je smjena aktualnog vodstva Saveza.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije