BADMINTON Borna Vadlja na EP u Češkoj

Od 21. do 29. studenog u Pragu u Češkoj održano je Ekipno i Pojedinačno Europsko prvenstvo 2017. u badmintonu za mlađe juniore U17 na kojem je nastupila i reprezentacija Hrvatske. Za reprezentaciju je nastupio najbolji mlađi junior Borna Vadlja iz Badmintonskog kluba Međimurje koji je tako postao četvrti igrač u povijesti kluba s nastupom na Europskom prvenstvu nakon Luke Grubića 2016, Matije Hranilovća 2010. i Luke Vlaheka 2007.

Sastav mlađe juniorske reprezentacije Hrvatske: Luka Ban, Josip Meglić, Borna Vadlja, Inga Sadaić, Ira Misir, Barbara Janičić i Antea Rendulić pod vodstvom trenera i izbornika juniora Nevena Rihtara i seniorskog izbornika Igora Čimbura.

Na ekipnom prvenstvu Europe 2017. nastupile su 36 reprezentacije, a igrale su mješovite ekipe s muškim i ženskim singlom te muški, ženski i mješoviti par.

Naša reprezentacija bila je u skupini 6 s nositeljima reprezentacijom Škotske od kojih je poražena 4:1, Slovačkom koja je također pobijedila sa 3:2 i pobjeda od 4:1 nad Austrijancima i tako u raspletu s jednom pobjedom osvojila 2. mjesto u skupini te ukupni plasman od 9. do 16. mjesta. Naš Borna Vadlja je u ekipnom djelu igrao susrete muških parova s Josipom Meglićem.

Pobjednici svih osam skupina prošli su četvrtfinale. Naslov prvaka osvojila je očekivano reprezentacija Danske pobijedivši u finalu Tursku 3:0.

Na Pojedinačnom prvenstvu Europe 2017. nastupilo je 298 igrača i igračica iz 40 zemalja Europe u konkurenciji muških i ženskih singlova, parova te mješovitih parova. Naš Borna Vadlja nastupio je u konkurenciji mješovitih parova s Anteom Rendulić te su poraženi u 2. kolu (1/64 ) 2:0 od estonskog para Pilve/Krolova.

Čestitke Borni na nastupu za reprezentaciju na EP kao i kompletnoj reprezentaciji na nastupu. Nastupom Borne na EP dokaz je kvalitetnog i uspješnog radu s mladima u našem klubu te čestitke trenerima i upravi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije